Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pofta de intimitate i-a lăsat fără plăcuțe de înmatriculare – VIDEO

© Facebook / INP al IGPOperațiunea „Umbriș”
Operațiunea „Umbriș” - Sputnik Moldova
Abonare
Este unanim recunoscut faptul că moldovenii sunt oameni ospitalieri, deschiși, sociabili, dornici de a comunica, de a sta la vorbă și nu doar la vorbă, uneori chiar excesiv de familiari. Doar că nu întotdeauna. În unele cazuri, moldovenii manifestă o poftă inexplicabilă, bizară chiar, pentru intimitate

Inspectoratul Național de Patrulare a făcut bilanțul operațiunii „Umbriș", desfășurate pe parcursul a șapte zile. Cu această ocazie, IPN a emis un comunicat de presă din care aflăm lucruri nu doar îngrijorătoare, ci chiar de-a dreptul halucinante.

Полиция - Sputnik Moldova
Republica Moldova
58 de șoferi vor plăti amenzi usturătoare de 40 000 de lei

Și anume, în cadrul acestei operațiuni, polițiștii de patrulare i-au documentat pe 7 mii de șoferi și, atenție!, au depistat 7 283 de contravenții. Adică, în medie, fiecărui șofer tras pe dreapta în cadrul operațiuni „Umbriș", îi revine, cel puțin, o contravenție.

Dar nu asta este cea mai curioasă constatare a polițiștilor. Să vedeți că de acum încolo este și mai interesant. Din cele 7 283 de procese verbale întocmite de oamenii legii, 656 au fost pentru "exploatarea vehiculelor cu parbrizul şi geamurile portierelor din față umbrite". Adică din cele 7 mii de mașini trase pe dreapta, 656, adică aproape 10 la sută, aveau parbrizul și geamurile portierelor din față fumurii.

Vă imaginați, aproape fiecare al zecelea șofer oprit de polițiști a simțit necesitatea ca să creeze în habitaclu mașinii un spațiu intim, în care să nu pătrundă nicio privire indiscretă. Doar că este absolut neclar la ce le servește această intimitate, în afară e faptul că le reduce vizibilitatea și creează pericole de accident.

Машины с иностранными номерами - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Mai mulți șoferi din Moldova riscă să rămână fără automobile din 1 aprilie

Ce au de ascuns de ochii lumii și cine sunt ei? O fi contrabandiști, transportă cu mașinile lor droguri, arme, organe umane sau sunt ucigași profesioniști care ucid oameni, după care fac ca să le dispară cadavrele, care în filmele americane? Bineînțeles că nu. Și spun acest lucru pentru că polițiștii de patrulare nu au găsit nimic suspect la nici măcar unul din cei 656 de șoferi, iar cei care practică activitățile sinistre de mai sus nu circulă în mașini cu geamuri fumurii ca să devină suspecți și să fie opriți de poliție.

Eu cred că pofta de geamuri fumurii la șoferii moldoveni nu este un moft, ci o boală. Pentru că să vedeți ce afirmă în continuare în comunicatul de presă polițiștii de la patrulare: "Din acest număr (adică din 656 de șoferi), 560 de conducătorii auto au înlăturat pelicula de pe suprafețele de geam ale portierelor, iar la 96 de șoferi le-au fost ridicate plăcuțele de înmatriculare".

Culmea!, 96 de șoferi au refuzat să dezlipească pelicula fumurie de pe parbriz, preferând să rămână fără plăcuțele de înmatriculare, decât fără atmosfera de intimitate din autovehicul. Numai cei care sunt șoferi și cunosc câtă bătaie de cap ai, dar și câtă cheltuială, atunci când trebuie să-ți recuperezi plăcuțele de înmatriculare, deci numai aceea pot să înțeleagă cu adevărat cât de importantă este pentru unii dintre conaționalii noștri intimitatea din habitaclu autoturismului. Și prin asta am spus tot.

Opinia autorului ar putea să nu coincidă cu opinia redacției Sputnik.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0