Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pe timp de calamitate, poliția vine cu amenințări: iată ce le-a făcut șoferilor

© Facebook / Inspectoratul Național de Patrulare Inspectoratul Național de Patrulare
Inspectoratul Național de Patrulare - Sputnik Moldova
Abonare
În ziua în care cerul s-a prăbușit pe pământ, acoperind Capitala și jumătate de țară cu zăpadă și polei, iar drumurile – cu un strat gros de ghețuș, șoferii au fost terorizați nu doar de natură, ci și de polițiști de la Inspectoratul Național de Patrulare

De parcă șoferii au ar avut puține probleme din cauza zăpezii, a drumurilor necurățate de către autorități, a arborilor care s-au prăbușit în parcări, dar și pe carosabil, îngreunând deplasarea autovehiculelor sau făcând-o chiar imposibilă, în seara zilei de 21 aprilie, când a avut loc stihia, și angajații Inspectoratul Național de Patrulare al IGP au venit cu amenințări la adresa conducătorilor auto.

Bancnote cu nominalul de 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
După amnistiere, hoții și bandiții fac prăpăd în Republica Moldova

Vineri seara INP a postat pe pagina s-a de facebook un anunț în care îi atenționează pe conducătorii auto care au mașinile echipate cu cauciucuri de vară că vor fi opriți din trafic.

"Poliția atenționează! Șoferii ale căror automobile vor avea pneuri de vară vor fi stopați în această seară de polițiști", scriu polițiștii în comunicatul lor.
Această atitudine a oamenilor legii este cel puțin stranie, dat fiind că șoferii nu puteau să știe din timp că în mijlocul primăverii jumătate din Republica Moldova va fi acoperită de nămeți. Așa că toți sau aproape toți au montat pneurile de vară, mai ales că până în data de 21 aprilie am avut temperaturi ridicate de peste 20 de grade Celsius, iar pneurile de iarnă trebuie schimbate cu cele de vară dacă temperatura aerului depășește valoarea de 8 grade Celsius.

Și apoi, oamenii au fost nevoiți să-și scoată mașinile din curți, pentru că transportul public a fost paralizat și era imposibil să te deplasezi, decât pe jos sau cu automobilul propriu.

Unde mai pui că unii șoferi au ieșit în trafic pe vreme bună, iar zăpadă și lapovița i-a prins în drum. Aceștia, pornind de la logica polițiștilor de la Inspectoratul de Patrulare, ar fi trebuit să nu mai revină acasă, ci să rămână în mașini, așteptând îmbunătățirea vremii și topirea zăpezii.

Nu știm dacă angajații Inspectoratului Național de Patrulare i-au oprit sau poate și documentat pe șoferii care aveau montate la mașini pneuri de vară în seara și în noapte de vineri spre sâmbătă. Sperăm ca oamenii legii să anunțe acest lucru cât de curând posibil.

Este posibil, și aș vrea să cred asta, că polițiștii nu le-au întocmit procese verbale celor care aveau montate la mașini cauciucuri de vară. Aș vrea să cred că acest avertisment a fost lansat doar pentru a-i descuraja pe cei care, în seara de 21 aprilie, ar fi vrut să se pornească la drum cu cauciucuri de vară. Dar chiar dacă este așa, gestul șefilor de la INP trădează care este adevărata atitudine a oamenilor legii față cetățenii care îi asigură pe polițiștii cu salarii și care, mai ales în momentul în care aceștia au ajuns la nevoie, trebuie ajutați, nu amenințați.

Opinia autorului ar putea să nu coincidă cu opinia redacției Sputnik.

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0