Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Alina Zotea, victima lui Dorin Chirtoacă

© Sputnik / Евгений ПанасенкоПарламент Молдовы
Парламент Молдовы - Sputnik Moldova
Abonare
Mâna dreaptă a liderului PL, Mihai Ghimpu, deputatul Alina Zotea, a recunoscut public că este vinovată, vezi de ce

CHIȘINĂU, 20 sept – Sputnik. Acum o zi, deputatul liberal Alina Zotea a fost filmată cum a parcat neregulamentar pe o stradă din Centrul orașului Chișinău, creând astfel o situație care favorizează producerea accidentelor rutiere. 

Zotea a parcat chiar sub indicatorul ”Oprirea interzisă”, pe strada Gr. Vieru 1. Din cauza mașinii deputatului liberal, care era parcată pe prima bandă, s-a creat ambuteiaj, iar șoferii care treceau prin preajmă erau nevoiți să piardă timp pentru a reuși să iasă din blocajul creat de bolidul de lux al liberalei. 

Un martor ocular a filmat toată această scenă și a chemat inspectorii de patrulare la fața locului. 

După ce și-a rezolvat treburile, Zotea a venit nestingherită spre mașină și vădit enervată că este filmată, a pornit mașina fără ca să se asigure, din care cauză mașinile care circulau pe banda a doua erau cât pe ce să se lovească în bolidul liberalei. 

Astăzi, Zotea a decis să reacționeze și a scris un mesaj pe pagona sa de Facebook. 

”Am parcat neregulamentar. Îmi pare rău. Apreciez activitatea celor de la StopHam și îi îndemn să mă atenționeze și în viitor, deși îi asigur că nu va fi cazul. În rest, mulțumesc tuturor pentru atenție. Exagerată, ca de obicei”, a scris liberală. 

Alina Zotea - Sputnik Moldova
Zotea admite că primarul Chirtoacă a furat. Vezi ce îi scrie ea unui deputat PD

Mai jos în comentarii, unii participanții la discuții au susținut-o pe Zotea, spunând că ea a fost nevoită să parcheze neregulamentar din cauza lipsei parcărilor prin oraș. Comentatorii au evitat să scrie că, din 2007, municipiul Chișinău este administrat de liberalul Dorin Chirtoacă, care acum este anchetat de procurori în două dosare de corupție. 

În ultmul timp, mâna dreaptă a lideurului PL Mihai Ghimpu, se plimbă cu un Mercedes GLK 220, care pe piață costă în jur de 50 de mii de euro.

Zotea s-a supărat pe faptul că presa a scris despre noua sa mașină și că ar costa așa de scump. Liberala afirmă că acest automobil ar fi costat-o 15 mii de euro, echivalent a peste 310 mii de lei moldovenești. Zotea mai spune că a cumpărat mașina în rate, iar banii pentru prima tranșă ia obținut din vânzarea unui alt Mercedes, pe care l-a avut în posesie.

”Este o mașină în leasing, lucru stipulat în declarația de avere și nu trebuie să fac declarații mai mult decât cele legale. Nu costă 50 de mii de euro. Inițial am mai vândut o mașină. Dacă vă uitați pe declarația de avere se leagă totul”, a spus liberala.

Alina Zotea - Sputnik Moldova
Societate
Surse: Alina Zotea a fixat ziua nunții. Detalii picante

Potrivit declaraţiei de avere pentru anul 2015, Zotea şi-a vândut în luna noiembrie automobilul de marca Mercedes, anul de fabricaţie 2008, înregistrat în Bucureşti, cu 8 mii de euro. Liberala indică în document că a obţinut maşina prin donaţie în 2014, iar preţul real al vehiculului este de 8,6 mii de euro.

Din salariul de deputat, Zotea a câştigat, în 2015, 99,6 mii de lei, iar din indemnizaţiile primite de la Parlament – 14,56 mii de lei. În rest, liberala nu are nici casă, nici masă, nici conturi în bancă şi nici cote părţi în societăţi comerciale. 

Anterior, Alina Zotea a fost surprinsă pe străzile Chișinăului la volanul unui Range Rover de culoare roșu închis.


Fluxul de știri
0