Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Declarațiile dure ale lui Dodon după vizita de la Bulboaca: va fi sau nu război

© Facebook / Igor DodonIgor Dodon a inspectat poligonul militar de la Bulboaca
Igor Dodon a inspectat poligonul militar de la Bulboaca - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a informat presa despre rezultatele vizitei sale la poligonul militar de la Bulboaca, după care s-a referit și la speculațiile despre o eventuală implicare a Republicii Moldova într-un război regional

CHIȘINĂU, 14 aug — Sputnik. Luni, șeful statului a vizitat poligonul de la Bulboaca în calitatea sa de comandant suprem al armatei Republicii Moldova, subliniind că ceea ce se întâmplă acolo nu este de natură să conducă la tensionarea situației din zona de securitate, după care a subliniat că oricare ar fi planurile unor forțe politice din interiorul țării sa din exterior, el va apela la sprijinul poporului pentru a nu permite atragerea Republicii Moldova într-un conflict militar.

Встреча Игоря Додона с журналистами - Sputnik Moldova
Politică
Dodon va verifica ce fac americanii pe poligonul militar de la Bulboaca

„În ultimele săptămâni au avut loc discuții și speculații despre o eventuală destabilizare a situației în zona de securitate, din cauza unor acțiuni ce se întreprind la Bulboaca. Am constatat că activitatea pe poligon este conformă planului obișnuit. Are loc reparația unor cazărmi pentru soldați și a infrastructurii de pe poligon. Nu am depistat lucrări de ordin militar dubioase, care ar putea duce la destabilizări în zona de securitate, sau implicarea unor forțe militare din afara țării", a declarat Dodon.

Totodată, el a subliniat că le amintit ofițerilor de rang înalt că Republica Moldova nu trebuie să participe în operațiuni militare nici în Est și nici în Vest.

„Nu vom face parte din niciun bloc militar, fie acesta NATO sau altul. Noi suntem o țară neutră", a mai spus el.

Марш унионистов 27 марта - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Războiul informațional împotriva Chișinăului

Totodată, Președintele a declarat că „dacă guvernul de la Chișinău împreună cu majoritatea parlamentară, ghidați de unele forțe din afara țării, vor încerca să implice Republica Moldova într-un conflict regional, să destabilizeze situația", atunci el, în calitate de președinte și împreună cu poporul țării va fi nevoit să demoleze această guvernare, „inclusiv prin convocarea unei mari adunări naționale și prin proteste non stop".

„Voi face tot posibilul ca să asigurăm pacea în Republica Moldova. Chișinăul nu intenționează să atace militar pe cineva, dar dacă cineva va încerca să utilizeze forța militară, atunci noi altă soluție nu vom avea. Cred că cetățenii Republicii Moldova vor fi alături", a mai declarat șeful statului.

El a subliniat că țara noastră nu se va implica în jocuri geopolitice străine și că își dorește liniște și pace în Republica Moldova.

Igor Dodon a mai informat presa că va convoca în curând Consiliul Suprem de Securitate pentru a obține informații suplimentare la acest capitol, iar în următoarele săptămâni va inspecta toate obiectivele militare din țară.

Fluxul de știri
0