Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon va verifica ce fac americanii pe poligonul militar de la Bulboaca

© Sputnik / Miroslav RotariВстреча Игоря Додона с журналистами
Встреча Игоря Додона с журналистами - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat că luni va merge să viziteze poligonul militar de la Bulboaca, pentru a vedea dacă SUA se implică în treburile Armatei Naționale

CHIȘINĂU, 11 aug — Sputnik. Șeful statului a menționat că în ultimul timp se poartă multe discuții despre poligonul militar de la Bulboaca, despre implicarea americanilor și banii care vin din SUA. Din acest motiv, el consideră că este necesar să clarifice, în calitate de comandant suprem al Armatei, cum stau lucrurile la fața locului.

Президент Игорь Додон - Sputnik Moldova
Politică
Reacția lui Dodon la intențiile SUA de a construi obiective militare la Bulboaca

„În calitate de comandant suprem al forțelor armate, în ziua de luni voi merge în vizită de lucru pe poligon, pentru a clarifica pe loc starea lucrurilor", a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

El a mai notat: „Să nu uităm că suntem un stat neutru și eu nu voi admite ca soldații moldoveni să fie parte sau piese în mașinăria vreunui bloc militar, fie el din Vest sau din Est".

Joi, locţiitorul şefului Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, colonelul Eduard Ohladciuc, împreună cu ambasadorul SUA în Republica Moldova, James Pettit, au efectuat astăzi o vizită la Baza Militară de Instruire a Armatei Naţionale pentru a se documenta cu procesul de reconstrucţie şi modernizare a bazei militare, renovate în cadrul Programului „Iniţiativa globală pentru operaţiuni de menţinere a păcii" (GPOI), finanţat de Guvernul SUA, informează Ministerul Apărării.

Fluxul de știri
0