Seismologii avertizează: Vrancea poate produce un cutremur de 8,1 grade

© AFP 2024 / NICOLAS ASFOURIСейсмограф
Сейсмограф - Sputnik Moldova
Abonare
Începutul lunii august a fost marcat de o activitate seismică destul de intensă, cel mai puternic seism înregistrându-se miercuri, 2 august, în zona Vrancea, de 4,9 grade, fiind urmat de alte cutremure, de magnitudine mai mică

CHIȘINĂU, 11 aug — Sputnik. Săptămâna trecută, Vrancea a fost zguduită, trei zile la rând, de cutremure destul de puternice, de 3,8; 3,4 şi 4,9 grade pe scara Richter.

Şi pe 1 august a avut loc un seism, de 4.6 grade pe scara Richter, în zona seismică Vrancea.

Сейсмограф - Sputnik Moldova
Cutremure tot mai frecvente în apropiere de Moldova - tocmai trei într-o zi

Potrivit specialiştilor, în Vrancea se poate produce un cutremur devastator, nivelul maxim posibil al unui cutremur în această zonă fiind stabilit la 8,1, potrivit antena3.ro.

Constantin Ionescu, directorul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, a declarat că a fost realizată o hartă specială a Bucureştiului, din punct de vedere seismic.

„La noi, până la realizarea acestei hărţi, cutremurul maxim posibil a fost de 7,8. În urma ultimelor cercetări pe care le-am făcut am reconsiderat cutremurul maxim posibil la 8,1 pe Richter. Vrancea poate să producă un astfel de cutremur", a declarat Constantin Ionescu la ObservatorTV.

© Sputnik / Nicolai KibichCum să ne comportă în caz de cutremur?
Cum să ne comportă în caz de cutremur? - Sputnik Moldova
Cum să ne comportă în caz de cutremur?
Fluxul de știri
0