Cutremure tot mai frecvente în apropiere de Moldova - tocmai trei într-o zi

© AP PhotoСейсмограф
Сейсмограф - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Activitate seismică sporiră în ultima perioadă - astăzi au fost înregistrate deja trei cutremure, de intensitate și adâncime diferită

CHIȘINĂU, 10 aug — Sputnik. Cel mai puternic cutremur de suprafață s-a produs azi noapte, la ora 00:17:35, în imediata vecinătate a României, în Serbia. Cutremurul a avut o intensitate de 4 grade pe scara Richter, peste media obișnuită pentru această zonă epicentrală din Balcani, epicentrul fiind situat la o adâncime de doar 2 kilometri.

Cutremurul din Serbia fusese precedat de un cutremur de mică intensitate în județul Caraș Severin. Mișcarea seismică a avut doar 2 grade pe scara Richter, fiind localizată la 12 kilometri adâncime.

Japan's meteorological agency officer Gen Aoki speaks during a press conference at the agency's headquarters in Tokyo on September 9, 2016, following news of a possible fifth nuclear test by North Korea. - Sputnik Moldova
Alertă de cutremur: Aplicaţia care te avertizează când urmează un seism

După cutremurul de suprafață localizat în Serbia, peste doar aproximativ o oră, la 01:28, este înregistrat un nou cutremur, deja în județul Vrancea, cu magnitudinea de 2,8 grade, însă la o adâncime apreciabilă de 64,7 kilometri.

Câteva ore mai târziu, la 07:05, tot în județul Vrancea s-a produs un nou cutremur, de aceeași intensitate — 2,8 grade, localizat la adâncimea de 83,8 kilometri.

Amintim că ieri, la ora prânzului, a mai avut loc un cutremur de adâncime în județul Vrancea, cu o magnitudine de 3.4, grade pe scara Richter. Epicentrul a fost localizat la o adâncime de 144.2 kilometri, fiind situat geografic în estul județului Vrancea, în apropiere de localitatea Vintileasca. 

© Photo : infp.roCutremur în Serbia
Cutremur în Serbia - Sputnik Moldova
Cutremur în Serbia
Fluxul de știri
0