Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Reacția lui Dodon la intențiile SUA de a construi obiective militare la Bulboaca

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Игорь Додон
Президент Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Igor Dodon a comentat intenția SUA de a construi opt obiective militare la baza din Bulboaca

CHIȘINĂU, 8 aug — Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat că inițiativa SUA de a construi opt obiective militare în localitatea Bulboaca nu a fost coordonată cu el și constituie o provocare.

Militari moldoveni în acțiune - Sputnik Moldova
Republica Moldova
La Bălți au loc exerciții militare moldo-americane

Russia Today a scris anterior că SUA vrea să organizeze un tender pentru construcţia a opt obiective militare în Republica Moldova.

Potrivit sursei, contractantul va trebui "să proiecteze şi să construiască obiective pentru practicarea exerciţiilor militare în condiţii urbane" la baza militară de la Bulboaca. Suma contractului ar putea ajunge la 250 de mii de dolari.

„Calific această situaţie drept o nouă provocare din partea Guvernului Republicii Moldova. Construcția unor obiecte militare trebuie coordonată cu preşedintele ţării, care este comandantul suprem al forţelor armate. Această problemă nu a fost discutată cu el. Vom clarifica situația", a declarat Igor Dodon pentru Ria Novosti.

Întrebat dacă va bloca intenția SUA, Dodon a răspuns că va face acest lucru neapăratt, dar urmează să clarifice mai întâi despre ce este vorba.

Baza militară de la Bulboaca se află la doar câteva zeci de kilometri de Chișinău. În august, acolo au avut loc exercițiile comune moldo-americane Dragoon Pioneer. De menționat că președintele țării a declarat în repetate rânduri că este împotriva aderării Moldovei la NATO și a participării militarilor moldoveni la exercițiile desfășurate în țările membre ale alianței.

Fluxul de știri
0