România, amenință de un val de sute de mii de imigranți. Guvernul știe, dar tace

© AFP 2024 / Angelos TzortzinisMigranti
Migranti - Sputnik Moldova
Abonare
Știrea că un val de sute de mii de refugiați va ajunge în România pare a se confirma, ieri noapte Guvernul de la București s-a organizat oficial pentru așa ceva

CHIȘINĂU, 10 aug — Sputnik. Ieri, la o oră târzie, Monitorul Oficial a publicat decizia premierului Mihai Tudose de a-l numi pe vicepremierul Marcel Ciolacu în fruntea Comitetului Interministerial "Coaliția Națională pentru Integrarea Refugiaților".

Ситуация в Сирии - Sputnik Moldova
Președintele Siriei: Europa însăși este vinovată de criza imigrației

Inițial acest grup era prevăzut pentru a coordona de ministrul Muncii (decizia de prim-ministru 312/2015). Prin actuala decizie s-a stabilit și modul în care vor fi conduse grupurile de lucru — și anume de o persoană desemnată prin ordin al secretarului general al Guvernului — în timp ce grupul de lucru pentru logistica primară și siguranța națională va fi condus de viceprim-ministrul Ciolacu.

Întrunirile ordinare ale Comitetului vor fi semestriale, iar ele pot fi convocate de către viceprim-ministru sau de secretarul general al Guvernului de câte ori consideră aceștia că este necesar. De asemenea, Comitetul poate fi întrunit în ședință extraodinară în urma solicitării motivate a unui membru.

SIS a contracarat o acţiune de păstrare şi eventuală comercializare ilegală a armamentului - Sputnik Moldova
Vin în Moldova să facă studii la medicină, dar se apucă de traficat moldovence

În anexă Deciziei sunt menționate și instituțiile membre componente ale comitetului, dintre care menționăm Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, MApN, Ministerul Finanțelor Publice, Ministerul Economiei etc, transmite Agerpres.

Reamintim că, acum câteva zile, un ofițer de informații a dezvăluit că România se va confrunta cun valuri totalizând de 500.000 de imigranți. Menționăm că, în cursul anului 2015, Serbia s-a confruntat cu un număr de circa 600.000 de imigranți. Un studiu realizat de MADR a relevat atunci probleme în legătura cu aprovizionarea cu grană a refugiaților, dar și necesitatea unor măsuri de securitate alimentară dar și epidemică și epizootică. 

Fluxul de știri
0