Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Președintele Siriei: Europa însăși este vinovată de criza imigrației

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaСитуация в Сирии
Ситуация в Сирии - Sputnik Moldova
Abonare
Bashar al-Assad a declarat că Europa se ghidează de standarde duble. În timp ce deplâng imigranții decedați pe mare, nu observă victimele terorismului din Siria.

CHIŞINĂU, 17 sept — Sputnik. Președintele Siriei, Bashar al-Assad, consideră că Europa însăși este vinovată de problemele actuale privind imigranții, acesta fiind un rezultat al aplicării dublelor standarde.

Syrias president Bashar al-Assad - Sputnik Moldova
Liderul Siriei: Dacă ar fi dorit, SUA puteau să distrugă SI

Potrivit președintelui Siriei, Europa încearcă să prezinte astăzi situația de parcă vina ei ar consta doar în faptul că nu a alocat mijloacele financiare necesare, fie nu a reușit să asigure imigrația în mod organizat, motiv pentru care mii de refugiați s-au înecat, în încercările de a traversa Marea Mediterană.

„Deplângem toate victimele nevinovate, dar oare viețile celor înecați în mare sunt mai de preț decât ale celor decedați în Siria? Cu ce este mai de preț decât viața unui om nevinovat, decapitat de teroriști? Cum putem deplânge moartea unui copil pe mare și să nu observăm mii de copii, bătrâni, femei și bărbați, victime ale teroriștilor în Siria? Aceste duble standarde rușinoase ale europenilor sunt inacceptabile și evidente pentru toți”, a accentuat al-Assad.

Fluxul de știri
0