Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Autorii jafului de la Boșcana, după gratii. Pedeapsă extrem de severă

© Photo : Facebook / Unitatea de Gardă (Captura video)Foto simbol: Poliția îi reține pe autorii unui jaf
Foto simbol: Poliția îi reține pe autorii unui jaf - Sputnik Moldova
Abonare
Doi cetățeni din regiunea transnistreană, care au săvârșit un jaf în satul Boșcana, Criuleni, au compărut în fața magistraților și au fost condamnați, chiar dacă unul a încercat să se salveze, fugind în Federația Rusă.

CHIȘINĂU, 08 aug — Sputnik. Recent doi locuitori din stânga Nistrului au fost condamnați la 13 și, respectiv, 14 ani de închisoare pentru tâlhărie, infracțiune comisă în proporții deosebit de mari, anunță Secția Relații Publice a Procuraturii Generale.

Bancnote cu nominalul de 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
După amnistiere, hoții și bandiții fac prăpăd în Republica Moldova

Procurorii au demonstrat că inculpații sunt autorii jafului care a avut loc în data de 30 ianuarie 2015, în satul Boșcana, raionul Criuleni.

Cei doi infractori, acționând în complicitate cu alți doi indivizi, au așteptat până se lasă întunericul şi au pătruns în locuința unui tânăr, care locuia împreună cu bunica sa în satul Boşcana. Inculpații le-au legat mâinile și picioarele cu funii pe proprietar şi pe bunica lui. Iar după ce s-au asigurat că nimeni nu o să le dea planurile peste cap, au furat din locuință 9 mii de lei şi tehnică de uz casnic. Ulterior, au încărcat toate bunurile în mașina victimei, care era parcată în curte, şi au dispărut. După ce s-a văzut în siguranță, tânărul de 25 de ani a reușit cu greu să se târască până la casa vecinului, chemând ajutor.

Стройка - Sputnik Moldova
Mafia din imobiliare: 400 de moldoveni rămași și fără bani, și fără apartamente

În total, potrivit estimărilor efectuate de procurori, părții vătămate i-a fost cauzat un prejudiciu de 440 de mii lei. În cadrul acțiunilor de urmărire penală, automobilul cu o parte din bunuri a fost depistat și restituit victimei.

Unul dintre condamnați a fost reținut peste o lună de la comiterea crimei, celălalt fiind prins în Federația Rusă la aproximativ 8 luni de la atac și extrădat autorităților Republicii Moldova pentru a fi tras la răspundere penală. Urmărirea penală în privința celorlalți doi complici continuă, aceștia fiind anunțați în căutare internațională.

Deopotrivă cu pedeapsa închisorii, instanța de judecată a dispus încasarea din contul inculpaților în folosul părții vătămate a unui prejudiciu moral și material în mărime de circa 228 de mii lei, precum și încasarea în beneficiul statului a încă 20 mii lei pentru cheltuieli judiciare.

Sentința este cu drept de atac în condițiile legii.

 

Fluxul de știri
0