Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia va răspunde la orice acțiuni ostile ale SUA

© REUTERS / Yuri GripasU.S. Secretary of State Rex Tillerson (R) shakes hands with Russian Foreign Minister Sergey Lavrov before their meeting at the State Department in Washington, U.S., May 10, 2017.
U.S. Secretary of State Rex Tillerson (R) shakes hands with Russian Foreign Minister Sergey Lavrov before their meeting at the State Department in Washington, U.S., May 10, 2017. - Sputnik Moldova
Abonare
Moscova va răspunde proportional la orice acțiuni ostile ale SUA în adresa Federației Ruse, a declarat ministrul de Externe al Rusiei

CHIȘINĂU, 7 aug — Sputnik. Rusia este gata spre normalizarea dialogului cu SUA, însă va răspunde la toate acțiunile ostile ale Washingtonului, anunță într-un comunicat MAE al Federației Ruse, emis presei în urma unei întrevederi între ministrul de Externe, Serghei Lavrov, și secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson.

Сергей Лавров - Sputnik Moldova
Rusia
Lavrov: NATO nu este în stare să riposteze terorismului în creștere

"Am dat o pareciere situației privind relațiile ruso-americane. Lavrov a subliniat că legea cu privire la sancțiunile împotriva Rusiei, care a devenit un nou element în șirul de pași ostili și periculoși pentru stabilitatea internațională, a afectat perspectivele cooperării bilaterale. Desigur, astfel de acțiuni, inclusiv confiscarea proprietății noastre diplomatice începând cu luna decembrie a anului trecut, nu pot rămâne fără răspuns. Așa va fi și în continuare. În același timp, noi suntem gata pentru o normalizare a dialogului, în cazul în care Washingtonul va renunța la această direcție de confruntare", menționează diplomația rusă în comunicatul de presă.

În cadrul întrevederii dintre Lavrov și Tillerson, care a avut loc la Manila, a fost discutată și situația din jurul Coreei de Nord. În legătură cu aceasta, ministrul rus "a avertizat asupra necesității evitării escaladării tensiunilor, provocate de pregătirile militare în regiunea peninsule Coreene".

A man watches a TV screen showing a file footage of the missile launch conducted by North Korea, at Seoul Railway Station in Seoul, South Korea, Friday, March 18, 2016 - Sputnik Moldova
Coreea de Nord a testat o nouă rachetă balistică

"S-a discutat despre pașii care vor fi urmați în reglementarea conflictului sirian, inclusiv în dezvoltarea memorandului convenit cu privire la instituirea zonelor de deescaladare în sud-vestul Siriei. Lavrov a pus accentul pe necesitarea respectării suveranității și integrității teritoriale a țării, precum și a prevederilor rezoluției Consiliului de Securitate al ONU, care a pus bazele dezvoltării procesului democratic", a adăugat MAE rus.

Întâlnirea dintre Lavrov și Tillerson a avut loc în contextul scandalului provocat de faptul că SUA au introdus cele mai dure sancțiuni din ultimii trei ani împotriva Rusiei, întreptate inclusiv și împotriva sectorului energetic rusesc. Moscova a calificat aceste acțiuni drept o grosolănie și începutul unui război comercial, introducând contramăsuri, care presupun reducerea numărului de angajați în misiunea diplomatică americană din Rusia.

Fluxul de știri
0