Coreea de Nord a testat o nouă rachetă balistică

© AP Photo / Ahn Young-joonA man watches a TV screen showing a file footage of the missile launch conducted by North Korea, at Seoul Railway Station in Seoul, South Korea, Friday, March 18, 2016
A man watches a TV screen showing a file footage of the missile launch conducted by North Korea, at Seoul Railway Station in Seoul, South Korea, Friday, March 18, 2016 - Sputnik Moldova
Abonare
În această noapte, de la un cosmodrom care se află în provincia nord-coreeană Pyongan de Nord, a fost lansată o racheta balistică, relatează agenția de știri sud-coreeană Yonhap

CHIȘINĂU, 12 feb — Sputnik. Coreea de Nord, în această duminică, a lansat o rachetă balistică după care a căzut în Marea Ohotsk. Deocamdată nu se cunoaște care a fost traiectoria pe care a parcurs-o racheta, scrie RIA Novosti.

La Russie crée ses propres lasers de combat - Sputnik Moldova
Rusia
Rusia testează o nouă armă cu laser

Conform datelor preliminare, oferite de reprezentanții Statului Major al Coreei de Sud, este vorba de o rachetă cu acțiune de rază medie de tip Rodong — 1, care poate avea o rază de acțiune de până la 1300 de kilometri.

Inițial a existat informația că racheta a zburat aproximativ 500 kilometri după care a căzut în mare. Mai târziu experții militari japonezi au declarat că ea a căzut la o distanță de 350 kilometri de litoralul Coreei de Nord.

Coreea de Sud și Japoniei, după lansarea rachetei de către Coreea de Nord, au convocat o ședință de urgență a Consiliului Național de Securitate. Japonia și-a exprimat speranța că Consiliul de Securitate al ONU va avea un răspuns destul de categoric față de această provocare.

Флаг КНДР - Sputnik Moldova
Test nuclear în Coreea de Nord, ca și un cutremur de cinci grade

Phenianul a efectuat, în anul 2016, al patrulea test în ce privește arma nucleară, iar în februarie a lansat o rachetă care, potrivit experților, poate să distrugă ținta care se află la o distanță de până la 12 mii kilometri.

Coreea de Sud a desfășurat pe teritoriul său un sistem antirachetă al SUA de tip THAAD (Terminal High Altitude Area Defense). Ambasadorul Coreei de Nord la Moscova consideră că de fapt sistemul THAAD este îndreptat împotriva Rusiei.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0