Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov: NATO nu este în stare să riposteze terorismului în creștere

© Sputnik / Алексей Никольский / Accesați arhiva multimediaСергей Лавров
Сергей Лавров - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit ministrului de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, NATO „face să se clatine serios structura securității în Europa".

CHIȘINĂU, 30 iun — Sputnik. NATO s-a dovedit a nu fi în stare să dea o ripostă creșterii terorismului. Alianța continuă să clatine serios structura securitții în Europa, a declarat ministrul de Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, citat de RIA Novosti.

„Alianța Nord-Atlantică se conduce până în prezent de logica „războiului rece", încercând să găsească justificare pentru propria existență", a spus Lavrov în discursul rostit în cadrul Forumului „Lecturile Primakov".

Военнослужащие вооруженных сил России во время прохождения этапа Тропа разведчика - Sputnik Moldova
General NATO: Potențialul militar al Rusiei este în creștere

„Totodată, NATO s-a dovedit a nu fi în stare să dea o ripostă adecvată celui mai mare pericol al contemporaneității: terorismului. Și, în același timp, prin acțiunile sale a clătinat serios și continuă să clatine structura securității în Europa. Acest lucru contravine, fără doar și poate, doleanțelor popoarelor de pe continentul european", a adăugat Lavrov.

Următorul summit NATO este prevăzut să se desfășoare la Bruxelles, în iulie 2018, a comunicat pentru RIA Novosti o sursă diplomatică din anturajul NATO.

The NATO flag is seen through barbed wire as it flies in front of the new NATO Headquarters in Brussels, Belgium May 24, 2017 - Sputnik Moldova
Veteran al spionajului rusesc: NATO planifica destrămarea Rusiei

Potrivit sursei, Turcia  a propus ca această întrunire la nivel înalt să aibă loc pe teritoriul său, însă NATO a refuzat sub pretextul că noul sediu al Statului-major al Alianței din capitala Belgiei corespunde pe deplin cerințelor pentru desfășurarea summiturilor.

„Totuși, observatorii au intuit în acest refuz tensionarea relațiilor dintre Occident și Turcia în urma epurărilor efectuate de către autoritățile turce în iulie 2016", a spus diplomatul.

Ultima ședință a NATO a avut loc pe 25 mai anul curent și a decurs conform unui program prescurtat, purtând denumirea oficială de „întâlnirea liderilor", și nu cea de „summit", având ca scop principal întâlnirea cu noul președinte al SUA, Donald Trump.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0