Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vacanța e în toi. Unde poți fi amendat pentru costum de baie și gumă de mestecat

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Accesați arhiva multimediaVacanță, litoral, insulă, plajă
Vacanță, litoral, insulă, plajă - Sputnik Moldova
Abonare
Mulți cetățeni ai Republicii Moldova preferă să-și petreacă concediile în afara țării, dar puțin dintre ei știu că în unele state pot primi amenzi neașteptate

CHIȘINĂU, 6 aug – Sputnik. Vara este perioada vacanțelor. Mulți cetățeni ai Republicii Moldova preferă să-și petreacă concediile în afara țării, dar puțin dintre ei știu că în unele state pot primi amenzi pentru sărutul în public, dacă nu porți maiou, pentru o gumă de mestecat aruncată în stradă, sau pentru costume de baie deschise pentru femei și mulate în cazul bărbaților.

Mamaia. Arhivă - Sputnik Moldova
În aceste hoteluri de pe litoralul românesc nu trebuie să mergeți

Atenție dacă mergeți în vacanță în Marea Britanie. Riscați să plătiți o amendă de 5 mii de lire sterline, echivalent a aproape 120 de mii de lei moldovenești, dacă cântați seara la diferite instrumente muzicale sau dacă priviți televizorul cu sonorul dat la maxim. Potrivit viza.md, în Turkmenistan nu aveți voie să faceți zgomot între orele 23:00 și 07:00, în Germania de la 22:00 până la 06:00. Dacă vecinilor germani li se va părea că cântați tare noaptea în duș, va trebui să scoateți din buzunar vreo mie de euro ori chiar mai mul. În SUA exista noțiunea de ”zgomot fără motiv”, sunetele care sunt emise în afara apartamentului. Pentru această încălcare se achită o amendă de 300 de dolari, încălcarea repetată – 400 de dolari, iar a treia oară ești escortat la Secția de Poliție.

În Thailanda riscați să fiți încarcerați dacă veți profana bancnotele pe care este reprezentat regele.

O altă țară unde poți fi taxat pentru lucruri care se permit în Moldova este Austria. Dacă în țara noastră  poți întâlni deseori persoane care se sărută în public, atunci în metroul din Austria vei fi amendat cu 50 de euro.  De asemenea, este interzis sărutul în public în India, Emiratele Arabe Unite, Malaiezia. Iar în Indonezia, pedeapsa pentru acest lucru este una aproape record de 300 de rupii.

Turcia - Sputnik Moldova
Turcia fără turiştii ruşi: plaje goale şi pierderi de milioane

Atenție mare când mergeți în SUA. Acolo sunt interzise ciocolatele în formă de ou ” Kinder Surprise”. Dacă veți fi prins că mâncați această ciocolată, veți fi amendat cu 300 de dolari, iar părinții ar putea fi privați de drepturile părintești. Potrivit unei ordonanțe a Ministerului american al Sănătății, jucăriile din produsele alimentare, cu o probabilitate mare pot duce la moartea copilului.

Permisă în Moldova, guma de mestecat ar putea să ne golească buzunarele în Singapore. În această țară se aplică o amendă de 500 de dolari pentru importul și scuipatul gumei pe stradă.  

Surprize la care nu vă așteptați vă pot paște în Franța și Emiratele Arabe Unite. În EAU nu aveți voie să purtați costum de baie deschis și din două piese, iar bărbații costume de baie mulate pe corp, este interzis băutul și înjuratul. Sexul pe plajă înseamnă deportarea imediată. Pentru sexul în public amenzi sunt aplicate în Turcia, Thailanda, Egipt, Italia, Grecia și Spania.

La Paris să faceți plajă topless sau să stați întins într-un costum de baie destul de deschis, undeva în aer liber, pe malul Senei vă va costa de la 40 până la 4 mii de euro.

Undeva hrănirea animalelor e o atracție, în timp ce în alte țări acest lucru este interzis. De exemplu, în Tanzania, este interzis să le dați hrană animalelor în toate parcurile naționale. La Bangkok este interzis să hrăniți elefanții. Încălcarea interdicției vă va costa 310 de dolari.

În Egipt, după atacurile rechinilor a fost interzis hrănirea peștilor și pescuitul maritim. Pentru încălcarea interdicției veți achita până la o mie de dolari.

La Geneva, Veneția, Paris, Londra, Florența și Helsinki este interzisă hrănirea porumbeilor. Amenda este de la 60 până la 600 de dolari.

Dacă în Moldova poți auzi înjurături la tot pasul, atunci în Australia cuvintele necenzurate vă vor costa 250 de dolari. Interesantă în acest sens este Germania. Germanii au o listă de prețuri pentru insultarea unui ofițer de poliție: arătarea limbii — 150 euro, înjurături (în funcție de precizie) — de la 100 până la 1000 de euro.

Mare, plajă, litoral - Sputnik Moldova
Vacanța de vară: se scumpesc ofertele pentru litoralul românesc și Grecia

În Singapore pentru înjurături va trebui să plătiți — 2390 de dolari. Puteți insulta controlorul dintr-un autobuz de la Paris contra sumei de 500 de euro.

Un comportament banal pentru Moldova – mâncarea din mers – vă va costa destul de scump în unele țări ale lumii. În majoritatea orașelor italiene: Roma, Bologna, Florența, Veneția dacă veți fi prins că mâncați pe drum veți achita de la 25 până la 500 de euro. La Viena va trebui să achitați 50 de euro, doar dacă vă veți hotărî să mâncați în metrou. În Singapore amenda e de 500 dolari, iar în Hong Kong – 129 de dolari. 

Fluxul de știri
0