Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Turcia fără turiştii ruşi: plaje goale şi pierderi de milioane

© Sputnik / Vladimir PolusatovTurcia
Turcia - Sputnik Moldova
Abonare
Regiunea balneară a Turciei, Antaya, şi-a pierdut şarmul de odinioară. Şi aceasta pentru că începând cu acest sezon estival în Turcia nu se mai odihnesc turişti ruşi.

CHIŞINĂU, 25 iun – Sputnik. Plaje goale, hoteluri fără clienţi, turci dezamăgiţi şi comercianţi în pierdere în acest sezon estival în Turcia, transmite corespondentul Sputnik din Atalya, Turcia. 

„Totul devine clar şi pare neobişnuit chiar din momentul când aterizezi pe Aeroportul din Atalya. Dacă în anii precedenţi, pista aerogării abunda în avioane, iar aeroportul era plin de turişi, în acest an am găsit un aeroport gol în sensul adevărat al cuvântului”, a declarat reporterul Agenţiei Sputnik Moldova care a mers în această regiune a Turciei, unde anual se odihnesc milioane de turişti.  

Regiunea balneară a Turciei, Antaya, şi-a pierdut şarmul de odinioară. Şi aceasta pentru că, începând cu acest sezon estival, în Turcia nu se mai odihnesc turişti ruşi în semn de protest faţă de avionul militar rus doborât de Turcia la graniţa cu Siria şi care a răpit viaţa unui militar rus. 

Refuzul ruşilor de a merge să se odihnească în Turcia are efecte vizibile, luând în considerare că cel mai mare număr de turişti care merg în această ţară în sezonul estival erau din Rusia.

Potrivit corespondentului Sputnik, turismul turcesc pe litoralul Mediteranei şi a Mării Egee înregistrează pierderi de milioane de dolari şi aceasta o recunosc chiar hotelierii, operatorii de turism şi chiar comercianţii.

Antalya - Sputnik Moldova
Criza migraţiei afectează turismul în Turcia

„Cei mai buni cumpărători pentru noi în sezon erau ruşii. Ei cumpărau cele mai multe mărfuri şi, în majoritatea cazurilor, plăteau preţul pe care îl ceream fără să negocieze. În acest an stăm cu marfa pe rafturi”, a declarat un negustor în cadrul unui dialog cu reporterul Sputnik.  

O situaţie similară se înregistrează şi în hoteluri, unde în acest an cei mai mulţi turişti sunt din Moldova, Kazahstan, Ucraina şi Iran. 

„Vom fi nevoiţi să închidem unele blocuri ale hotelului din cauza lipsei de turişti. Alţi parteneri de-ai noştri au declarat că vor închide în general întregul hotel, iar unii chiar vor să vândă edificiile”, a declarat corespondentului Sputnik unul dintre hotelieri. 

Antalya este un oraș în sudul Turciei, situat la poalele munților Taurus, pe litoralul Mării Mediterane. Este una dintre cele mai importante stațiuni de pe litoralul mediteranean.

© Sputnik / Vladimir PolusatovTurcia
Turcia - Sputnik Moldova
1/2
Turcia
© Sputnik / Vladimir PolusatovTurcia
Turcia - Sputnik Moldova
2/2
Turcia
1/2
Turcia
2/2
Turcia

Fluxul de știri
0