Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Iurie Chirinciuc își primește azi verdictul

© Sputnik / Евгений ПанасенкоCorina Fusu Корина Фусу Iurie Chirinciuc Юрий Киринчук
Corina Fusu Корина Фусу Iurie Chirinciuc Юрий Киринчук - Sputnik Moldova
Abonare
În după amiaza zile de astăzi, judecătorii vor pronunța sentința în privința fostului ministru al Transporturilor, liberalul Iurie Chirinciuc

CHIȘINĂU, 2 aug — Sputnik. Ședința de judecată în cadrul căreia urmează să-i fie pronunțată sentința lui Chirinciuc este programată pentru ora 14.00.

Обыски в кабинете министра транспорта Юрия Киринчука - Sputnik Moldova
Politică
Chirinciuc își face mea culpa pentru tot ce a făcut

Chirinciuc a fost reținut în data de 27 aprilie. În același dosar au mai fost reținute alte trei persoane: șeful Administraţiei de Stat a Drumurilor, Veaceslav Teleman şi doi oameni de afaceri. Procurorii i-au acuzat pe cei patru, în frunte cu ministrul Transporturilor, de organizarea unei scheme infracţionale cu scopul dobândirii de mijloace financiare în proporţii deosebit de mari.

Potrivit materialelor urmăririi penale, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, în complicitate cu persoanele reținute, ar fi exercitat presiuni asupra unei companii câştigătoare a licitaţiilor finanţate de Banca Europeană de Investiţii (BEI) cu scopul de a o constrânge să cedeze o parte din volumul de lucru unor agenţi economici afiliaţi.

Юрий Киринчук - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Liberalul Iurie Chirinciuc tace ca peștele și refuză să colaboreze cu ancheta

În perioada 2016-2017, ministrul şi şeful Administraţiei de Stat a Drumurilor ar fi creat impedimente agentului economic câştigător prin neavizarea unor acte pentru executarea lucrărilor, prin tergiversarea aprobărilor de la MTID şi ASD, precum şi prin somarea acestuia de a încheia subcontracte cu firme apropiate funcţionarilor.

Dacă va fi găsit vinovat, ministrul riscă până la 15 ani de închisoare cu amendă în mărime de la 8000 la 10000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Fluxul de știri
0