Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Chirinciuc își face mea culpa pentru tot ce a făcut

© Sputnik / Miroslav RotariОбыски в кабинете министра транспорта Юрия Киринчука
Обыски в кабинете министра транспорта Юрия Киринчука - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Ex-ministrului Transporturilor, Iurie Chirinciuc, și-a recunoscut vina

CHIȘINĂU, 29 iun — Sputnik. Potrivit Procuraturii Generale, a fost finalizată urmărirea penală a ex-ministrului Transporturilor, Iurie Chirinciuc. Dosarul acestuia urmează să ajungă pe masa judecătorilor. Chirinciuc este acuzat de trafic de influenţă şi abuz în serviciu. Alături de acesta, pe banca acuzaţilor vor fi judecați doi agenţi economici care sunt învinuiţi de complicitate la trafic de influenţă. Aceștia și-au recunoscut vina.

Mihai Ghimpu la o petrecere - Sputnik Moldova
Societate
Ghimpu, despre peştele uscat şi mămăliga din pachetul lui Chirinciuc

Chirinciuc a fost reținut în data de 27 aprilie, într-un dosar de corupție. În total, în acest dosar au fost reținute patru persoane. Este vorba de ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, șeful Administraţiei de Stat a Drumurilor, Veaceslav Teleman şi doi oameni de afaceri. Aceștia sunt bănuiţi de organizarea unei scheme infracţionale cu scopul dobândirii de mijloace financiare în proporţii deosebit de mari.

Procurorul Anticorupție Victoria Furtună, care instrumentează acest caz, a declarat anterior că Iurie Chirinciuc refuză să facă declarații.

Potrivit materialelor urmăririi penale, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, în complicitate cu persoanele reținute, ar fi exercitat presiuni asupra unei companii câştigătoare a licitaţiilor finanţate de Banca Europeană de Investiţii (BEI) cu scopul de a o constrânge să cedeze o parte din volumul de lucru unor agenţi economici afiliaţi.

În perioada 2016-2017, ministrul şi şeful Administraţiei de Stat a Drumurilor ar fi creat impedimente agentului economic câştigător prin neavizarea unor acte pentru executarea lucrărilor, prin tergiversarea aprobărilor de la MTID şi ASD, precum şi prin somarea acestuia de a încheia subcontracte cu firme apropiate funcţionarilor.

Dacă va fi găsit vinovat, ministrul riscă până la 15 ani de închisoare cu amendă în mărime de la 8000 la 10000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0