Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sclavie în secolul XXI: Ce a păţit o tânără din Ialoveni

© Poliția RomânăSclavie în România, imagini video făcute publice de Poliție
Sclavie în România, imagini video făcute publice de Poliție - Sputnik Moldova
Abonare
O femeie necăjită cu un copil minor a fost dusă cu forţa într-un sat din raionul Căuşeni şi obligată să muncească la o stână

CHIŞUINĂU, 31 iul — Sputnik. Trei inşi din raionul Căuşeni au profitat de situaţia grea a unei tinere femei şi au forţat-o să muncească, împreună cu copilul ei minor, la o stână de oi.

Grupul infracțional, bănuit în trafic de ființe umane cu scop de exploatare prin muncă, a fost demascat de angajații Poliției de Frontieră ai Direcției regionale Est.

trafic de persoane sclavie - Sputnik Moldova
Societate
Șaisprezece ani de sclavie la o fermă de animale din Moldova

Săptămâna trecută, polițiștii de frontieră au intrat în posesia unor informații privind faptul că o locuitoare a satului Puhoi, raionul Ialoveni, și copilul acesteia sunt exploataţi prin muncă, prin constrângere fizică și psihică.

„Din cercetările preliminare s-a constatat că trei cetățeni moldoveni din satul Ucrainca, raionul Căușeni, au exploatat prin muncă, timp de mai multe luni, o femeie de 32 de ani și copilul acesteia de 8 ani, aflați în stare social-vulnerabilă", a comunicat Poliţia de Frontieră.

Astfel, profitând de statutul acestora, bănuiții i-au obligat, prin forță fizică și psihică, să muncească în folosul lor la o stână de oi pe care o dețineau.

Cei trei suspecți au vârste de 59, 44 și 18 ani. În urma percheziţiilor efectuate în gospodăriile acestora au fost depistate și ridicate documentele de identitate și de altă natură ce le aparțin victimelor, hainele acestora, două cartușe pentru arme cu țeava ghintuită, precum și alte obiecte ale infracțiunii.

Pe acest fapt a fost pornită o cauză penală privind traficul de fiinţe umane, iar dacă va fi dovedită vinovăția, suspecții riscă închisoare de la 7 până la 15 ani.

Fluxul de știri
0