Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Șaisprezece ani de sclavie la o fermă de animale din Moldova

© INItrafic de persoane sclavie
trafic de persoane sclavie - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Un bărbat din raionul Criuleni obliga persoane social-vulnerabile și bolnave psihic să muncească la ferma sa, fără să fie remunerate

CHIȘINĂU, 9 mart — Sputnik. Bărbatul în vârstă de 55 de ani, proprietar al unei ferme de animale din satul Dubăsarii Vechi, raionul Criuleni, a fost reținut pentru trafic de persoane în scop de exploatare prin muncă, a comunicat IGP.

Bănuitul acționa în comun cu alte persoane, care nu au fost identificate deocamdată de organul de urmărire penală. Acestea au racolat mai multe persoane social-vulnerabile și bolnave psihic, cărora le promiteau că vor fi bine plătite. Victimele erau aduse la fermă unde erau amenințate cu violența fizică și psihică, fiind obligate să lucreze în condiții inumane și fără a fi remunerate.

A homeless woman is wrapped in a blanket on the sidewalk of a Parisian street - Sputnik Moldova
Societate
Se întâmplă în Moldova: cerșit și sclavie pe străzile Capitalei

Ofițerii Centrului pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului Național de Investigații și procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale au stabilit că această nelegiuire a durat pe parcursul a 16 ani, suspectul exploatând mai multe persoane la ferma sa.

În urma percheziției efectuate de oamenii legii la ferma din localitatea Dubăsarii Vechi a fost identificată o femeie de 35 de ani, doi bărbați cu vârsta de 45 și respectiv 47 de ani și un copil de 8 ani.

Totodată, au fost întreprinse percheziţii și la domiciliul şi în automobilele suspectului, unde au fost depistate şi ridicate acte care aparțineau victimelor deţinute forţat pe teritoriul fermei, obiecte şi carnete cu notiţe privind evidenţa muncii efectuată ani la rând de oamenii ținuți în sclavie şi venitul obţinut de suspecţi din munca acestora. De asemenea, au fost depistate trei arme deţinute legal cu care erau amenințate victimele.

Suspectul a fost arestat pe un termen de 20 de zile, fiind deținut în Penitenciarul nr.13 din capitală. Potrivit sursei, victimele au fost plasate la Centrul de reabilitare a victimelor traficului de fiinţe umane pentru a primi asistenţa necesară.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0