Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldova și Marea Britanie vor revizui mai multe acorduri bilaterale

© Пресс-служба президента Украины / Accesați arhiva multimediaPalatul Westminster
Palatul Westminster - Sputnik Moldova
Abonare
Procesul de ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană impune revizuirea mai multor acorduri semnate de această țară cu alte țări, inclusiv cu Republica Moldova

CHIȘINĂU, 31 iul — Sputnik. Luni viceministrul moldovean al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Daniela Morari, a avut o întrevedere cu şeful adjunct al Ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Neil Martin.

City of London - Sputnik Moldova
În ce condiţii moldovenii ar putea să lucreze în Marea Britanie după Brexit

Serviciul de presă al diplomației de la Chișinău subliniază că „discuțiile s-au axat pe dinamica relaţiilor Republicii Moldova cu Regatul Unit, prin prisma agendei de integrare europeană, dar şi cum urmează a fi prioritizate subiectele de interes comun urmare a deciziei Marii Britanii de a ieşi din Uniunea Europeană".

În cadrul discuțiilor au fost identificate pentru termen scurt şi mediu acordurile bilaterale şi cele semnate la nivelul UE care necesită revizuire.

Totodată, diplomatul britanic a dat asigurări că asistență din partea Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord pentru implementarea Zonei de Liber Schimb Aprofundată şi Cuprinzătoare nu va suferi modificări structurale.

Fluxul de știri
0