Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un nou val de căldură se abate asupra Moldovei

© RIA Novosti / Alexey Kudenko / Accesați arhiva multimediaPeople cool down by placing their heads under running water from a fountain in Moscow.
People cool down by placing their heads under running water from a fountain in Moscow. - Sputnik Moldova
Abonare
În intervalul 31 iulie - 6 august, pe o mare parte a teritoriului țării temperatura maximă a aerului va atinge valori de 33 de grade Celsius și mai mult

CHIȘINĂU, 31 iul – Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis în această dimineață cod galben de vreme caniculară în toată țara.

Avertizarea meteorologică este valabilă până duminică, 6 august. În această perioadă, pe o mare parte a teritoriului țării temperatura maximă a aerului va atinge valori de 33 de grade Celsius și mai mult.

Засуха в Воронежской области, secetă - Sputnik Moldova
Avertismentul meteorologilor: fenomene extreme în următoarele două luni

În condițiile de caniculă apare riscul de afectare a stării de sănătate a populaţiei, îndeosebi a celor din grupele de risc major.

Vremea toridă contribuie la vestejirea, uscarea, îngălbenirea frunzelor, fructelor coapte şi necoapte, întreruperea creşterii culturilor agricole.

În aceste zile se recomandă evitarea expunerii prelungite la soare între orele 11 – 18, purtarea pălăriilor de soare, hainelor lejere de culori deschise, confecționate din țesături naturale, consumul zilnic a circa 1,5 — 2 litri de lichide, evitarea excesului de cafea şi a consumului de băuturi alcoolice și reducerea intensităţii şi ritmului activităţilor fizice.

Fluxul de știri
0