Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Avertismentul meteorologilor: fenomene extreme în următoarele două luni

© RIA Novosti / Andrei Arkhipov / Accesați arhiva multimediaЗасуха в Воронежской области, secetă
Засуха в Воронежской области, secetă - Sputnik Moldova
Abonare
Partea bună este că în luna septembrie am putea să ne bucurăm de o vreme mai caldă decât de obicei

CHIŞINĂU, 30 iul — Sputnik. Vântul puternic, precipitaţiile abundente însoţite de descărcări electrice de care am avut parte zilele trecute nu sunt nici pe departe ultimele fenomene extreme care ne vor încerca în această vară. Doar că acestea vor fi deja de altă natură.

Meteorologii de la Bucureşti au venit cu o prognoză meteo pentru lunile august şi septembrie, valabilă în mare parte şi pentru Republica Moldova.

Тучи - Sputnik Moldova
Nu vă relaxaţi prea tare - vremea întoarce iarăşi foaia

Astfel, în luna august temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod obişnuit şi se va înregistra un deficit pronunţat de precipitaţii, potrivit directoarei Agenţiei Naţionale pentru Meteorologie din ţara vecină, Elena Mateescu. Temperaturile vor fi în ascendenţă de săptămâna viitoare, atingând valori caniculare nu numai în vestul şi sudul României, ci şi în partea de sud-est, adică mai pe aproape de ţara noastră.

Aceleaşi caracteristici se vor păstra şi în luna septembrie, fiind aşteptate temperaturi mai ridicate decât în mod obişnuit şi un deficit pronunţat de precipitaţii.

Este o vară a extremelor, a concluzionat specialistul în cadrul unei emisiuni la antena3.ro, aducând drept exemplu Germania, care a fost afectată de inundaţii grave în urma ploilor abundente şu Portugaliei, unde temperaturile extreme au dus la extinderea incendiilor de vegetaţie. Mateescu a atenţionat că ne aşteaptă o vreme mai secetoasă.

Fluxul de știri
0