Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Rusia ar putea răspunde astfel la noile sancțiuni ale SUA

© Sputnik / Владимир Песня / Accesați arhiva multimediaClădirea Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei
Clădirea Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Răspunsul Rusiei la noile sancțiuni antirusești asupra cărora insistă autoritățile americane ar putea fi dur și ar putea să restricționeze dureros activitatea diplomatică a SUA în Rusia

CHIȘINĂU, 27 iul — Sputnik. Moscova ar putea să expulzeze 35 de diplomați ai SUA și să sechestreze mai multe imobile care constituie proprietatea diplomatică din gestiunea Ambasadei americane în Rusia, scrie joi presa rusă.

Congresul SUA - Sputnik Moldova
Deja și UE se simte amenințată de sancțiunile antirusești ale SUA

La această etapă, răspunsul Moscovei la sancțiunile americane ar urma să țină cont de scandalul diplomatic de la finele anului precedent, când autoritățile de la Washington au expulzat 35 de diplomați ruși și au închis câteva sedii ale reprezentanței diplomatice ruse.

Într-un material publicat de „Kommersant" se sune că, „întrucât documentul (privind sancțiunile, n.red.) face practic imposibilă restituirea imobilelor diplomatice sechestrate încă pe timpul fostei administrații a SUA, autoritățile Rusiei ar putea să aplice sechestru asupra complexului de vile al ambasadei americane din „Serebreanîi Bor" și spațiile de depozitare".

O altă măsură pe care ar putea să o aplice Rusia este limitarea numărului maxim de angajați ai misiunii diplomatice americane.

În Duma de Stat a Federației Ruse este pregătit deja documentul necesar care constituie un răspuns la sancțiunile antirusești. Adoptarea lui va crea destule incomodități diplomaților americani acreditați în Rusia.

Капитолий (United States Capitol) на Капитолийском холме в Вашингтоне - Sputnik Moldova
Congresul SUA a făcut public proiectul cu privire la sancțiunile antirusești

Recent, Camera reprezentanților din Congresul SUA a aprobat cu majoritatea de voturi un proiect de lege privind sancțiunile împotriva Rusiei, Iranului și Coreei de Nord. În zilele ce urmează, acest document urmează să fie examinat de Senat și apoi va fi transmis președintelui pentru semnare.

Dacă va fi adoptat, acest pachet de sancțiuni va fi cel mai de anvergură începând cu anul 2014. Restricțiile vizează în primul rând sectorul energetic.

Kremlinul a reacționat extrem de negativ la acest proiect de lege, care dinamitează relațiile ruso-americane. Reprezentanții Dumei ruse au declarat că Washingtonul își provoacă întâi de toate sie însuși prejudicii, pentru că afectează astfel autoritatea țării și încrederea față de aceasta.

Noul pachet de sancțiuni a fost criticat dur și în cadrul Uniunii Europene, deoarece documentul presupune restricții pentru proiectele energetice rusești în Europa.

Fluxul de știri
0