Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Congresul SUA a făcut public proiectul cu privire la sancțiunile antirusești

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Accesați arhiva multimediaКапитолий (United States Capitol) на Капитолийском холме в Вашингтоне
Капитолий (United States Capitol) на Капитолийском холме в Вашингтоне - Sputnik Moldova
Abonare
Congresul SUA a publicat proiectul de lege care presupune înăsprirea sancțiunilor împotriva Rusiei

CHIȘINĂU, 22 iul — Sputnik. Congresul SUA a dat publicității proiectul cu privire la sancțiunile împotriva Iranului și Rusiei, care ar urma să fie supus votului în camera reprezentanților pe 25 iulie.

Italian Prime Minister Paolo Gentiloni listens to questions during a media conference at the end of an EU summit in Brussels on Friday, March 10, 2017 - Sputnik Moldova
Premierul Italiei consideră că sancțiunile împotriva Rusiei nu vor dura veșnic

Potrivit site-ului Congresului SUA, documentul a ajuns în camera inferioară pe 12 iulie, exact peste o lună după înaintarea lui în camera superioară a legislativului.

Senatul congresului SUA a adoptat pe 15 iulie proiectul de lege care prevede noi sancțiuni împotriva Rusiei și Iranului. În special, proiectul presupune reducerea termenului maxim de finanțare a băncilor rusești aflate în lista neagră până la 14 zile, companiile din sectorul petrolului și gazelor — până la 30 de zile. Documentul presupune că președintele SUA va putea să aplice sancțiuni față de persoanele care intenționează să investeasă în conductele de gaz mai mult 1 milion dolari, 5 milioane de dolari în decursul unui an, servicii, tehnologii sau susținere informațională. În acelaș timp, SUA va continua să pună piedici construcției conductei North Stream — 2.

Fluxul de știri
0