Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Incendiile din Chișinău: Cine ar putea ajunge în aceste capcane ale morții

Abonare
Locuitorii de pe strada Grenoble din sectorul Botanica al Capitalei trăiesc într-o frică permanentă: aceștia nu exclud că flăcările ar putea izbucni chiar sub geamurile lor

CHIȘINĂU, 26 iul — Sputnik, Daria Cernega.  Locatarii blocurilor de pe strada Grenoble, situate în spatele clădirii Centrului Hidrometeorologic, roagă primăria Chișinău să evacueze în regim de urgență crengile uscate depozitate în preajmă. Potrivit acestora, după ninsorile din aprilie serviciile municipale au început să aduce crengile doborâte de pe stadionul din apropiere. Oamenii afirmă că, acum câteva zile, ei au reușit să zădărnicească o tentativă de a incendia această grămadă de vreascuri.

Пожар на Республиканском стадионе - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Versiune șocantă: Din ce cauză s-a aprins Stadionul Republican din Chișinău

Oamenii se tem că urmările unei eventuale incendieri pot fi dramatice, mai ales că în preajmă se află un transformator care, în caz de incendiu, ar putea să explodeze.

Situația de pe strada Grenoble este agravată și de o altă circumstanță. La câteva zeci de metri de stadionul cu deșeuri vegetale uscate se află centrul pentru copii cu autism, frecventat zilnic de 45 de copii. După cazul cu incendiul de pe Stadionul Republican, administrația centrului a expediat o scrisoare la poliție cu rugămintea de a lua măsuri urgente pentru evacuarea crengilor uscate de pe terenul din preajma instituție respective.

Lupta cu incendiile de vegetație - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldova este amenințată de incendii de proporții

Cu atât mai mult cu cât această clădire a fost reparată din banii părinților și a costat foarte scump, a menționat directoarea asociației „SOS Autism", Aliona Dumitraș, adăugând că în fiecare seară ei se gândesc dacă vor mai găsi a doua zi centrul așa cum l-au lăsat în ajun.

Conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, după incendiul care s-a produs la 24 iulie pe Stadionul Republican, în Chișinău a fost înregistrat un nivel ridicat de poluare a aerului. Concentrația dioxidului de azot a depășit norma de circa patru ori.

Fluxul de știri
0