Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Versiune șocantă: Din ce cauză s-a aprins Stadionul Republican din Chișinău

© Facebook / Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAIПожар на Республиканском стадионе
Пожар на Республиканском стадионе - Sputnik Moldova
Abonare
Mai bine de cinci ore, întreaga garnizoană a pompierilor din Chișinău a fost antrenată la stingerea unui incendiu uriaș pe Stadionul Republican din Capitală.

CHIȘINĂU, 24 iul – Sputnik. Ofițerul de presă al Departamentului Situațiilor Excepționale (DSE), Liliana Pușcașu, a declarat pentru agenția Sputnik că deocamdată cauzele izbucnirii incendiului luni dimineața pe Stadionul Republican din centrul orașului Chișinău nu au fost stabilite. 

”Nu au fost stabilite circumstanțele izbucnirii incendiului. La etapa actuală, pompierii cercetează locul incendiului”, a declarat Pușcașu. 

Purtătorul de cuvânt al DSE a precizat că, în funcție de versiunile care vor fi înaintate de pompieri, se va decide dacă dosarul va fi trimis mai departe spre examinare oamenilor legii. 

Liliana Pușcașu a anunțat că, la ora 09.50, incendiul de pe Stadionul Republican a fost stins.

”În total au ars 6000 de metri pătrați de crengi și arbori depozitate pe acest stadion”, a declarat ofițerul de presă al DSE. 

În opinia viceprimarului orașului Chișinău, Nistor Grozavu, există două versiuni de izbucnire a incendiului pe Stadionul Republican. 

”Nu cred că temperaturile ridicate este principalul factor de izbucnire a incendiilor. Este vorba despre două motive: incendierea întâmplătoare sau incendiere intenționată”, a declarat Grozavu după ședința săptămânală a direcțiilor Primăriei Chișinău. 

Incendiul pe Stadionul Republican din centrul orașului Chișinău a izbucnit după ora 04.00 în dimineața zilei de luni. Pentru lichidarea intemperiei au fost antrenați 80 de pompieri și 16 autospeciale ale garnizoanei DSE din Chișinău. 

Este al treilea incendiu în această lună în Capitală, când ard grămezile de crengi depozitate în urma ninsorilor abundente de la finele lunii aprilie. Totul a început la 9 iulie cu un incendiu puternic la mina de la Pruncul. Istoria s-a repetat câteva zile mai târziu la depozitul de vreascuri amplasat în imediata apropiere de Cimitirul Sf. Lazăr din Chișinău.


Fluxul de știri
0