Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldova este amenințată de incendii de proporții

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Accesați arhiva multimediaLupta cu incendiile de vegetație
Lupta cu incendiile de vegetație - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale (SPCSE) al Ministerului Afacerilor Interne a emis un avertisment cu privire la riscurile la care pot fi supuși cetățenii în zile caniculare

CHIȘINĂU, 11 iul — Sputnik. SPCSE menționează că avertizările pompierilor vin în contextul codului galben de temperaturi ridicate, care va fi valabil pe întreg teritoriul țării în zilele de 11 — 12 iulie.

Alecu Reniţă, preşedintele Mişcării ecologiste - Sputnik Moldova
Ecolog: Incendiul de noaptea trecută trebuie să constituie o lecție pentru toți

Conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în această perioadă temperatura aerului va depăși maxima de 33 0 C. În acest context salvatorii îndemnă oamenii să fie atenți atunci când merg în spații de agrement, să opteze pentru scăldatul în bazine acvatice cu stații de salvare și să monitorizeze strict minorii.

În condiții de temperaturi ridicate, crește semnificativ riscul de izbucnire a incendiilor. În acest sens pompierii recomandă cetățenilor respectarea regulilor antiincendiare în special la igienizarea gospodăriilor. Mai mult, specialiștii îndemnă proprietarii și administratorii lanurilor cu cereale să monitorizeze starea acestora, întrucât o simplă sursă de foc poate provoca incendii de proporții.

Fluxul de știri
0