Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rogozin despre vizita în Moldova: „Nu am înțeles cine și ce mi-a interzis”

© Sputnik / Мирослав РотарьВице-премьер РФ Д. Рогозин
Вице-премьер РФ Д. Рогозин - Sputnik Moldova
Abonare
Vicepremierul Federației Ruse Dmitri Rogozin a declarat că nu a înțeles cine i-a interzis să aterizeze în Moldova și că oricum intenționează să întreprindă o vizită în țara noastră

CHIȘINĂU, 20 iul — Sputnik. Vicepremierul Federației Ruse, reprezentantul special al președintelui rus pentru Transnistria, Dmitri Rogozin, a declarat că numaidecât va sosi pe calea aerului în Moldova, având în vedere planurile de a se întâlni cu președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și de a participala marcarea a jubileului de 25 de ani de la desfășurarea trupelor menținere a păcii la Nistru.

„Eu nu am înțeles cine și ce mi-a interzis acolo. Voi zbura numaidecât. Ne vom întâlni și cu președintele Moldovei și cu conducerea rmn", a scris Rogozin în microblogul său de pe Twitter, reacționând la informația apărută în presă despre faptul că Chișinăul i-a interzis delegației ruse să sosească în țară la bordul avioanelor militare.

Scrisoare ce conține scuze și asigurări

Anterior, pe rețelele de socializare a apărut scrisoarea oficială a ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Andrei Galbur, adresată ambasadorului Federației Ruse în Republica Moldova, în care acesta menționează că „autoritățile din Republica Moldova sunt nevoite să refuze acordarea dreptului de a traversa spațiului său aerian și de a ateriza avioanelor Forțelor Aeriene Militare ale Rusiei pe aeroporturile din Chișinău și Tiraspol".

Вице-премьер РФ Д. Рогозин - Sputnik Moldova
Rusia
Când crede Rogozin că se vor ameliora relațiile dintre Moscova și Chișinău

În aceeași scrisoare se spune că autoritățile de la Chișinău își exprimă totodată regretul în legătură cu lipsa unui plan comun de manifestări cu ocazia aniversării a 25 de ani de la desfășurarea operațiunii de menținere a păcii pe Nistru și consideră inoportună desfășurarea unor asemenea evenimente în mod unilateral.

Dodon a amintit de amiralii SUA

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat pentru RIA Novosti că așteaptă sosirea lui Rogozin la Chșinău săptămâna viitoare.

Dodon a spus că nu cunoaște caracteristicile tehnice ale aeroportului de la Tiraspol, însă pe aeroportul de la Chișinău pot ateriza orice tip de aeronave.

Вице-премьер РФ Д. Рогозин - Sputnik Moldova
Politică
Presa a aflat când va veni Dmitri Rogozin în Moldova - detalii

„Probabil că Guvernul dispune de un standard dublu: acum câțiva ani, la Chișinău, a aterizat o aeronavă militară colosală a forțelor aeriene ale SUA cu vreo zece amirali la bord. Atunci nu au existat nici un fel de probleme tehnice. Se vede că aceste acțiuni neprietenoase ale Guvernului Moldovei fac parte din strategia politicii antirusești pe care o observăm în ultima vreme", a spus Dodon.

Acesta și-a exprimat încrederea că scrisoarea MAEIE nu va împiedica dezvoltarea de mai departe a parteneriatului strategic dintre Moldova și Rusia.

„Sunt sigur că acest lucru nu va împiedica desfășurarea planului de acțiuni pe care le-am pregătit în legătură cu cea dea 25-a aniversare a operațiunilor de menținere a păcii la Nistru. Îl aștept pe Dmitri Olegovici Rogozin la Chișinău. Sper să ne întâlnim la sfârșitul săptămânii viitoare", a încheiat Dodon.

Fluxul de știri
0