Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Când crede Rogozin că se vor ameliora relațiile dintre Moscova și Chișinău

© Sputnik / Мирослав РотарьВице-премьер РФ Д. Рогозин
Вице-премьер РФ Д. Рогозин - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit vicepremierului Rusiei Dmitri Rogozin, atât timp cât este în vigoare Acordul de Asociere, o normalizare a relațiilor dintre Moldova și Rusia este practic imposibilă.

CHIȘINĂU, 22 dec — Sputnik. Vicepremierul Rusiei Dmitri Rogozin a acordat un interviu pentru „Komsomolskaia pravda" în cadrul căruia a comentat relațiile dintre Moldova și Rusia.

„Sper că relațiile cu Moldova se vor ameliora. Deși acestea nu se vor îmbunătăți până la capăt, atâta timp cât Republica Moldova rămâne în cadrul asocierii cu UE", a declarat Dmitri Rogozin, citat de RIA Novosti.

Totodată, Rogozin a menționat că în Moldova există politicieni care continuă să tensioneze situația privind la Transnistria.

„Vreau să le spun acestora: calea trasată printr-un război civil, doar de dragul de „a se distra fără vize" prin Europe, nu este una stupidă, ci criminală. Ar fi mai corect și mai patriotic dacă Guvernul moldovean ar reveni la uniunea economică cu Rusia și cu alte țări, acolo unde sunt piețele tradiționale pentru produsele moldovenești", a punctat oficialul rus.

Избранный президент Молдовы Игорь Додон и посол России Фарит Мухаметшин - Sputnik Moldova
Politică
Dodon: vom restabili parteneriatul strategic cu Rusia

În iunie 2014, Republica Moldova a semnat cu UE Acordul de Asociere și cu privire la Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător.

După ratificarea acestui Acord de către Parlamentul RM, relațiile dintre Moscova și Chișinău s-au agravat. În noiembrie curent, în țară au avut loc alegerile prezidențiale în care a ieșit învingător candidatul socialiștilor, Igor Dodon. Printre scopurile pe care și le-a propus acesta în calitate de președinte al țării se numără revizuirea sau anularea Acordului de Asociere cu UE și restabilirea completă a relațiilor cu Rusia.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0