Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Presa a aflat când va veni Dmitri Rogozin în Moldova - detalii

© Sputnik / Мирослав РотарьВице-премьер РФ Д. Рогозин
Вице-премьер РФ Д. Рогозин - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova a anunțat când va veni Dmitri Rogozin în țara noastră și care este motivul vizitei

CHIȘINĂU, 19 iul — Sputnik. Vicepremierul rus și copreşedintele Comisiei Interguvernamentale Moldo-Ruse, Dmitrii Rogozin, va veni în Republica Moldova la sfârșitul lunii iulie. Anunțul a fost făcut de președintele moldovean, Igor Dodon, în cadrul întrevederii cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federației Ruse în țara noastră, Farit Muhametşin.

”Am avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federației Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametşin. Am discutat mai multe subiecte de actualitate care vizează desfăşurarea evenimentelor comemorative, consacrate împlinirii a 25 de ani a operaţiunii pacificatoare din regiunea transnistreană a Republicii Moldova, precum şi planurile privind cooperarea în sfera umanitară.O discuţie detaliată a avut loc pe marginea vizitei în Moldova a domnului Dmitri Rogozin, viceprim-ministru al Guvernului Federaţiei Ruse, copreşedinte al Comisiei Interguvernamentale Moldo-Ruse, preconizată prealabil pentru finele lunii iulie”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Totodată, președintele a menționat că a discutat și despre deschiderea postului vamal comun moldo-ucrainean „Cuciurgan — Pervomaisk".

”În calitatea mea de Preşedinte al Republicii Moldova, am declarat că sunt categoric împotriva înrăutățirii situației pentru locuitorii Transnistriei. Am reiterat că structurile corespunzătoare ale puterii executive din Moldova vor acționa în conformitate cu legislaţia în vigoare ca să excludă orice prejudicii economice, financiare sau de altă natură atât pentru locuitorii Transnistriei, cât şi pentru agenţii economici din regiune”, a subliniat Dodon.

Potrivit lui, consilierul său în domeniul economic va menține un dialog activ cu partenerii din Transnistria, ”în cazul apariţiei unor probleme”.

Fluxul de știri
0