Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ceva se întâmplă cu semafoarele din Chișinău, iată la care intersecții

© Sputnik / Александр Кряжев / Accesați arhiva multimediaКомплекс автофиксации нарушений ПДД
Комплекс автофиксации нарушений ПДД - Sputnik Moldova
Abonare
Conducătorii auto din Capitală au adesea neplăcuta surpriză să se pomenească în ambuteiaje ce sunt provocate de funcționarea proastă a noilor semafoare instalate de autoritățile municipale pe strada Ștefan cel Mare, odată cu reparația capitală a acesteia

CHIȘINĂU, 19 iul — Sputnik. Redacția Sputnik Moldova a fost sesizată în ultimele trei luni de mai mulți șoferi, care au declarat că la unele intersecții de pe bulevadrul Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău noile semafoare se blochează uneori la o singură culoare, formând astfel ambuteiaje imense.

Светофор на ул. Армянской - Sputnik Moldova
Societate
Chișinăuieni, feriți-vă de semafoare!

Deocamdată am primit cele mai multe confirmări că semafoarele ar funcționa uneori cu mari disfuncții la următoarele intersecții: Dacia cu Traian, Ștefan cel Mare cu Petru Movila și bulevadrul Ștefan cel Mare cu strada Tricolorului (este vorba despre semaforul pentru pietoni de lângă Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu"). La intersecția bulevardului Ștefan cel Mare și sfânt cu strada Petru Movilă se blochează de multe ori culoarea roșie a semaforului pentru mijloacele de transport care circulă pe strada Petru Movilă (circulație cu sens unic). De asemenea, la această intersecție de multe ori rămâne blocat la roșu semaforul pentru pietonii care traversează bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt.

Menționăm că inițial corespondenții Sputnik au avut impresia că incidentele raportate de șoferi ar avea legătură cu reglementarea circulației rutiere în scopul facilitării deplasării unor delegații străine sau a demnitarilor moldoveni.

Светофор, ул. Чуфля - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Debandadă pe străzile capitalei: când vor funcţiona semafoarele

Însă după mai multe verificări a informațiilor ce ne-au fost furnizate a devenit clar faptul că aproape niciunul dintre aceste incidente nu au avut legătură cu deplasarea delegațiilor sau demnitarilor țării.

Ofițerul de presă al Poliției Capitalei, Adrian Jovmir, a declarat pentru Sputnik Moldova că semafoarele din Chișinău sunt gestionate de autoritățile municipale. Totodată, el a precizat că plângeri din partea participanților la trafic legate de funcționarea semafoarelor nu au parvenit. Șeful Secției sistematizare a circulației rutiere, Mihai Canaș, de asemenea a spus că nu sunt înregistrate asemenea plângeri din partea conducătorilor auto și pietonilor. El a subliniat că responsabilii din structura pe care o conduce va verifica informațiile acumulate de Sputnik.

Fluxul de știri
0