Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Debandadă pe străzile capitalei: când vor funcţiona semafoarele

© Sputnik / Miroslav RotariСветофор, ул. Чуфля
Светофор, ул. Чуфля - Sputnik Moldova
Abonare
Direcţia transport a primăriei Chişinău a precizat când va fi restabilită în totalitate funcţionarea semafoarelor din capitală.

CHIŞINĂU, 8 iun — Sputnik. Miercuri, toate semafoarele din Chișinău vor fi repornite după reparație şi nu ar trebui să mai apară probleme în privinţa lor, a declarat pentru Sputnik șeful Direcției transport a Primăriei capitalei, Igor Gamrețchi.

Potrivit acestuia, cauza defectării unor aparate a fost ploaia torențială de săptămâna trecută.

"Zilele acestea s-a lucrat la lichidarea defectelor. Muncitorii au schimbat detaliile ieşite din uz", a spus Gamrețchi.

Strada Vasile Alecsandri după ploaie - Sputnik Moldova
Cum arată strada Vasile Alecsandri după ploaia torenţială

Lucrările de reparație au fost efectuate de compania care deservește orașul Bălți și care a câștigat recent tenderul. După cum a relatat Gamrețchi, tenderul a avut loc între 1 martie și 18 aprilie 2016.

"Noi am organizat un tender, totul a avut loc în conformitate cu legislația Republicii Moldova, potrivit procedurii standard. Din patru companii participante, a câștigat cea din Bălți. Astfel, statul va economisi 750 de milioane de lei", a subliniat Gamrețchi.

Anterior, s-a menţionat că după ploile torențiale de săptămâna trecută din Chișinău au ieșit din funcțiune câteva semafoare. Directorul "Semafor Service" a comunicat că muncitorii de aici au fost trimiși în concediu forțat, deoarece primăria are o datorie de două milioane de lei față de această întreprindere. Ulterior, "Semafor Service" a declarat că firma nu mai are contact cu autoritățile municipale.

Fluxul de știri
0