Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Cum a comentat Zaharova negocierile dintre Chișinău și Tiraspol

© Sputnik / Валерий Мельников / Accesați arhiva multimediaОфициальный представитель министерства иностранных дел России Мария Захарова
Официальный представитель министерства иностранных дел России Мария Захарова - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentantul oficial al MAE al Rusiei, Maria Zaharova: contăm pe intensificarea colaborării dintre Moldova și Transnistria

CHIȘINĂU, 14 iul — Sputnik. Moscova contează pe faptul că reprezentanții Chișinăului și Tiraspolului vor intensifica activitatea de identificare a unor soluții pentru problemele asupra cărora s-a convenit în timpul întrevederii președintelui Moldovei, Igor Dodon, cu liderului nerecunoscutei republici nistrene, Vadim Krasnoselski, a declarat vineri în cadrul unui briefingului reprezentantul oficial al MAE al Rusiei Maria Zaharova.

Встреча Игоря Додона с Вадимом Красносельским - Sputnik Moldova
Politică
Dodon și Krasnoselski au ajuns la o înțelegere

„Potențialul pozitiv creat în cadrul celor două întrevederi dintre președintele Moldovei și liderul transnistrean în ianuarie și martie curent practic nu este valorificat", a menționat Zaharova.

Potrivit acesteia, procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană în formatul „5+2" este practic blocat. Cu părere de rău, înțelegerea foarte importantă din ultima perioadă la care au ajuns Rusia și președinția Germană a OSCE de a relua activitatea Consiliului permanent nu a fost pusă în aplicare.

Foreign Minister Sergey Lavrov gives interview to Ekho Moskvy, Govorit Moskva - Sputnik Moldova
Politică
Lavrov: contăm pe activizarea formatului "5+2"

Zaharova a menționat că teza președinției austriece  a OSCE precum că fiecare întâlnire în formatul „5+2" trebuie să se încheie cu un rezultat palpabil — semnarea unor acorduri concrete  — este nejustificată.

Reprezentantul oficial al MAE al Rusiei a subliniat că, dacă părțile conflictului s-ar putea înțelege singure, nu ar mai fi nevoie de medierea internațională. Însă, cu părere de rău, lucrurile stau cu totul altfel.

Fluxul de știri
0