Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lavrov: contăm pe activizarea formatului "5+2"

© Sputnik / Iliya Pitalev / Accesați arhiva multimediaForeign Minister Sergey Lavrov gives interview to Ekho Moskvy, Govorit Moskva
Foreign Minister Sergey Lavrov gives interview to Ekho Moskvy, Govorit Moskva - Sputnik Moldova
Abonare
Comentând procesul de reglementare transnistreană, Lavrov a declarat că "Rusia contează pe activizarea negocierilor privind Transnistria, (...) există un consens în privința modului în care ar trebui să avansăm în privința reglementării transnistrean - acesta este formatul "5+2".

CHIȘINĂU, 9 dec — Sputnik. Șeful MAE al FR Serghei Lavrov a declarat în cadrul conferinței de presă de la Hamburg, după întâlnirea avută cu omologul său german Frank-Walter Steinmeier, în marja Consiliului Miniștrilor Afacerilor Externe al OSCE că Moscova contează pe faptul că, după alegerile din Moldova și Transnistria, negocierile privind reglementarea transnistreană se vor activiza, comunică RIA Novosti.

"Am avut loc un schimb deschis de opinii și în ceea ce privește conflictele. Noi am ajuns la un consens în privința modului în care ar trebui să avansăm în privința reglementării transnistrean — acesta este formatul "5+2". Contăm că acum, când campania electorală din Moldova s-a încheiat și au loc alegeri în Transnistria, după terminarea acestora, vom putea activiza acest format", a menționat Lavrov.

Встреча глав МИД РФ и Молдавии С.Лаврова с А.Галбуром - Sputnik Moldova
Politică
Lavrov și Galbur au discutat problema transnistreană

Alegerile liderului Transnistriei vor avea loc pe data de 11 decembrie.

Transnistria, 60 la sută dintre locuitorii căreia sunt ruși și ucraineni, a încercat să iasă din componența Moldovei încă înainte de destrămarea URSS, având temeri că, pe valul nationalist, Moldova s-ar putea uni cu România. În 1992, după o încercare nereușită a autorităților din Moldova de a soluționa problema prin forță, Transnistria a devenit un teritoriu care nu mai este controlat de fapt de Chișinău.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0