Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon și Krasnoselski au ajuns la o înțelegere

© Facebook / Igor DodonВстреча Игоря Додона с Вадимом Красносельским
Встреча Игоря Додона с Вадимом Красносельским - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și liderul regiunii separatiste transnistrene, Vadim Krasnoselski, au purtat negocieri.

CHIȘINĂU, 30 mart — Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și liderul regiunii separatiste transnistrene, Vadim Krasnoselski, au ajuns la numitor comun în mai multe probleme.

Igor Dodon, prezintă raportul de activitate a 100 de zile de la investirea în funcție - Sputnik Moldova
Politică
Președintele Dodon a semnat decretul privind referendumul național

Întâlnirea lui Dodon și Krasnoselski a avut loc la reședința de la Holercani a președintelui moldovean, doar că acestea s-au desfășurat în absența presei.
Cei doi însă au făcut totalurile întrevederii la un briefing de presă.

Potrivit lui Dodon, la Holercani s-a convenit asupra modului în care urmează să fie soluționate un șir de probleme, care îi privesc pe locuitorii ambelor maluri ale Nistrului, care au fost menționate în protocolul de la Berlin, semnat în cadrul formatului 5+2.

"După ultima întrevedere pe care am avut-o cu domnul Krasnoselski, colgii noștri transnistreni au întreprins un șir de pași, cum ar fi simplificarea procedurii de trecere a hotarului administrativ, îmbunătățirea condițiilor de activitate a șcololor cu predare în limba de stat. Domnul Kransnoselski mi-a transmis lista cu numele a zece funcționari moldoveni în cazul cărora au fost închise dosarele penale", a declarat Dodon.

Totodată el a anunțat că s-a ajuns și la o înțelegere privind accesul demnitarilor moldoveni la terenurile lor din stânga Nistrului.

"Administrația locală deja plică soluții în vederea soluționării acestei chestiuni", spune președintele.

"Dacă vor fi identificate soluții concrete, acestea vor servi drept motiv pentru o nouă ședință în formatul 5+2, ca ele să fie examinate și aprobate în cadrul acestui format", a declarat Dodon.

Igor dodon le-a declarat jurnaliștilor că în chestiunea ce ține de problema transnistreană nu există divergență între președintele țării, Guvern și Parlament.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0