Suntem în pragul unei catastrofe financiare globale, iată cauza

© Sputnik / Владимир Песня / Accesați arhiva multimediaChristine Lagarde, directorul FMI
Christine Lagarde, directorul FMI - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit Directorului general al FMI, Christine Lagarde, este foarte posibilă o nouă criză financiară globală de proporții

CHIȘINĂU, 14 iul — Sputnik. Potrivit Christinei Lagarde, într-o zi ar putea veni o altă criză, iar miniștrii de finanțe ar trebui să fie pregătiți pentru un asemenea scenariu.

Totodată, ea a subliniat că aceste crize nu pot fi prezise cu exactitate.

Dolari - Sputnik Moldova
Moldova, în pragul catastrofei? Ce înseamnă datoria de 6,7 miliarde de dolari

Pe de altă parte, miliardarul Jim Rogers, citat de portalul bani.md, este de părere că cea mai mare criză economică încă urmează să se producă. În opinia lui, aceasta ar putea interveni la finele anului curent sau la începutul lui 2018. El subliniază că, spre deosebire de ceea ce a fost acum 10 ani, la ora actuală datoriile sunt mult mai mari și, respectiv, șocul va fi pe măsură, iar băncile centrale ale statelor ar putea să fie incapabile să facă față acestei crize de proporții.

Este de remarcat faptul că mulți experți cu renume bat alarma în legătură cu faptul că lumea este în pragul unei crize economico-financiare de proporții, care va atrage după sine crize umanitare și alimentare. Pe acest fundal, lumea ar putea fi lovită de epidemii, iar situația internațională ar putea scăpa de sub control.

Cauzele acestui posibil deznodământ, potrivit experților, rezidă în faptul că sistemul financiar mondial s-ar fi epuizat și că datoriile imense acumulate de state în valute care nu au nicio acoperire în aur sau în alte active convertibile, ci se bazează doar pe o stare psihologică generală, ar putea să genereze o prăbușire a întregii economii globale.

Fluxul de știri
0