Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Meteorologii spun cum vor fi lunile iulie –august în Republica Moldova

© Sputnik / Мирослав РотарьФонтан
Фонтан - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit meteorologilor europeni, cele mai toride luni vor fi iulie și august. Ce prognozează specialiștii din Republica Moldova

CHIȘINĂU, 8 iul – Sputnik. Lunile iulie-august în Republica Moldova se vor încadra din punct de vedere a valorilor termice în jurul valorilor de 27-28 de grade. Totodată, în aceste două luni ale verii vor cădea precipitații în limita normei, iar în unele regiuni ale țării acestea vor lipsi cu desăvârșire. Informația a fost oferită pentru Sputnik-Moldova de șeful Centrului Prognoze Meteorologice din cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Ghenadie Roșca.

”Conform datelor prezentate de Centrele europene, lunile iulie-august în Moldova se vor caracteriza prin temperaturi care se vor încadra în jurul valorilor normei de 27-28 de grade Celsius, cu excepția zonei de Sud”, a declarat Roșca. 

Potrivit meteorologului, lunile iulie-august în Moldova se vor caracteriza prin cantități de precipitații normale.

”Pe alocuri, precipitațiile vor lipsi”, a mai comunicat agenției șeful Centrului Prognoze Meteorologice.

Conform prognozelor meteo europene, vara aceasta va fi una caniculară și secetoasă, cu perioade marcate de temperaturi extreme, care vor cuprinde sudul și estul Europei, dar și peninsula balcanică. Cele mai toride luni vor fi iulie și august, când temperaturile medii vor depăși cu ușurință 32 de grade Celsius.

Жара в городе - Sputnik Moldova
Ne așteaptă o vară lungă, caniculară și secetoasă. Vezi prognoza pe termen lung

O altă problemă care va apărea este legată de calitatea scăzută a aerului, cauzată de umiditatea scăzută. Vara va fi una săracă în ploi și secetoasă, mai afirmă meteorologii, ceea ce ar putea afecta recoltele.

Pe de altă parte, centrul Europei va sta sub semnul furtunilor cu descărcări electrice. Unele dintre aceste furtuni vor aduce vânturi puternice, grindină și, izolat, tornade.

În Peninsula Iberică, temperaturile mari cresc riscul izbucnirii incendiilor de vegetație, în special în august și a doua jumătate a lui iulie. 

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

Sputnik Moldova pe Facebook, @sputnikmoldova pe Twitter, Sputnik Moldova pe VK, Sputnik Moldova pe OK, Sputnik Moldova pe GPlus+

Fluxul de știri
0