Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ne așteaptă o vară lungă, caniculară și secetoasă. Vezi prognoza pe termen lung

© Sputnik / Sergey Pyatakov / Trecere la banca de fotografiiЖара в городе
Жара в городе - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Cele mai toride luni vor fi iulie și august, când temperaturile medii vor depăși cu ușurință 32 de grade Celsius

CHIȘINĂU, 11 iun – Sputnik. Zilele toride și valurile periculoase de caniculă vor domina sudul și estul Europei în această vară, spre deosebire de Marea Britanie și Irlanda, unde se anunță temperaturi sub media obișnuită a anotimpului cald.

Nori - Sputnik Moldova
Se așteaptă o vară secetoasă și un sfârșit de primăvară ploios

Ne așteaptă o vară lungă, caniculară și secetoasă, cu perioade marcate de temperaturi extreme, care vor cuprinde sudul și estul Europei, dar și peninsula balcanică, potrivit Digi24. Cele mai toride luni vor fi iulie și august, când temperaturile medii vor depăși cu ușurință 32 de grade Celsius în aceste zone.

”Este posibil să asistăm la recorduri de temperaturi, în timpul valurilor de caniculă”, spune meteorologul Alan Reppert. Cele mai expuse valului de caniculă vor fi România, Ungaria, Macedonia și Bulgaria, unde valurile de caniculă vor fi frecvente și vor dura săptămâni.

O altă problemă care va apărea este legată de calitatea scăzută a aerului, cauzată de umiditatea scăzută. Vara va fi una săracă în ploi și secetoasă, mai afirmă meteorologii, ceea ce ar putea afecta recoltele.

Pe de altă parte, centrul Europei va sta sub semnul furtunilor cu descărcări electrice, care își vor face apariția în special în Franța, Polonia și Cehia. Unele dintre aceste furtuni vor aduce vânturi puternice, grindină și, izolat, tornade.

În Peninsula Iberică, temperaturile mari cresc riscul izbucnirii incendiilor de vegetație, în special în august și a doua jumătate a lui iulie. Izolat, vor apărea câteva furtuni cu descărcări electrice, care ar putea favoriza incendiile, pe fondul aerului uscat și foarte cald.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

Sputnik Moldova pe Facebook, @sputnikmoldova pe Twitter, Sputnik Moldova pe VK, Sputnik Moldova pe OK, Sputnik Moldova pe GPlus+

Fluxul de știri
0