Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

După Brexit, comerţul liber nu va exista. UK amenință cu părăsirea negocierilor

© REUTERS / Neil HallBrexit
Brexit - Sputnik Moldova
Abonare
Negociatorul șef pentru Brexit al UE a declarat că, dacă Marea Britanie părăseşte piaţa unică, nu va mai putea avea un „comerț fără probleme" cu Uniunea Europeană

CHIȘINĂU, 8 iul — Sputnik. Michel Barnier, negociatorul-șef al UE pentru Brexit, a declarat în cadrul unui discurs rostit la Comitetul Economic și Social European de la Bruxelles că Marea Britanie va deveni „o țară terță" după ieşire şi că va fi imposibil să mai aibă un „comerț fără probleme" cu Uniunea, potrivit Ziarul Românesc din UK.

Brexit - Sputnik Moldova
Politică
Declarație dură a unui ministru britanic: „UE trebuie distrusă"

El a subliniat că după Brexit comunitatea de afaceri ar trebui să se pregătească pentru o perioadă de incertitudine.

„Am auzit că unii oameni din Marea Britanie susțin că piața unică poate fi părăsită și construită o uniune vamală pentru a se realiza un ”comerț fără probleme” — acest lucru nu este posibil", a avertizat Barnier.

El a adăugat că aceste consecințe sunt rezultatul direct al alegerilor făcute de Regatul Unit.

Ministrul britanic de Finanțe, Philip Hammond, a declarat că dorește un acord amplu cu privire la comerțul liber cu Uniunea Europeană, iar ministrul pentru Brexit, David Davis, a amenințat că Marea Britanie va părăsi negocierile dacă UE va refuza să ofere un comerț liber. La rândul său, premierul Theresa May a declarat că vrea ca Marea Britanie să-și negocieze propriile tratate comerciale, dar, în același timp, să beneficieze și de comerț liber cu Uniunea.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0