Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Declarație dură a unui ministru britanic: „UE trebuie distrusă"

© Photo : PixabayBrexit
Brexit - Sputnik Moldova
Abonare
Cel mai nou membru al echipei pentru negocierile legate de Brexit a prim-ministrului britanic Theresa May a fost filmat în timp ce făcea o declaraţie controversată

CHIȘINĂU, 4 iul — Sputnik. Într-un discurs susţinut la întrunirea membrilor unei organizaţii de dreapta, în 2010, ministrul Steve Baker, care este cel mai nou membru al echipei pentru negocieri a Theresei May, a spus că UE ar trebui „distrusă complet", potrivit The Independent.

Здание Белого дома в Вашингтоне за забором - Sputnik Moldova
Incredibil: Dacă ar vorbi ”președinții morți” ai SUA, ar afla și americanii asta

Mai întâi Steve Baker a descris UE ca fiind „un obstacol" în calea păcii mondiale și „incompatibilă" cu o societate liberă.

Deputații conservatori au avertizat că numirea lui Baker ar putea submina acum capacitatea Regatului Unit de a obţine un acord favorabil privind Brexit, în timp ce reprezentanţii Partidului Laburist au afirmat este „incredibilă" numirea acestuia și că acest lucru ridică mari semne de întrebare cu privire la judecata prim-ministrului.

Comentariul lui Baker ar putea să o pună într-o situaţie stânjenitoare pe Theresa May, care urmează să se întâlnească cu liderii europeni în această săptămână, inclusiv cu Angela Merkel și Emmanuel Macron.

Обострение санкций - Sputnik Moldova
Editorialist Il Giornale: SUA au transformat Europa într-o colonie

„Cred că UKIP (Partidul pentru independența Regatului Unit, n. r.) și campania «Better Off Out» (campania pentru retragerea Regatului Unit din UE) nu au destul aplomb. Cred că Uniunea Europeană trebuie să fie distrusă complet", declara Steve Baker în înregistrarea video din 2010, în faţa unui public care aplauda.

Filmat la un eveniment din 2010 al organizaţiei „The Libertarian Alliance", el a mai spus că UE „a reușit să determine răspândirea naționalismului economic la scară continentală".

Deputatul, care a jucat un rol principal în campania pentru retragerea Regatului Unit din UE, adaugă: „[UE] a fost formată cu scopul de a învinge naționalismul economic şi şi-a ratat scopul. Dacă vrem să distribuim puterea la cel mai scăzut nivel, să o facem răspunzătoare și să creăm o societate liberă, atunci [UE] este evident incompatibilă [cu acest scop]."

Часовая башня Биг Бен Вестминстерского дворца в Лондоне. - Sputnik Moldova
Decizie importantă şi pentru moldoveni. Planul Brexit, aprobat de UE

Steve Baker a mai spus că îşi doreşte un comerț liber și pacea între națiunile Europei și în întreaga lume şi că, în opinia sa, Uniunea Europeană este un obstacol în calea realizării acestor ţeluri.

În Cabinet și în Partidul Conservator, părerile sunt împărţite în privinţa UE, mulți deputați preferând un prim-ministru slab pentru o abordare asupra Brexit mai favorabilă în privinţa locurilor de muncă, în timp ce adepţii mai radicali ai ieşirii din UE au amenințat cu demisia dacă Theresa May îşi va schimba poziţia.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0