Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Duma îndeamnă Kievul și Chișinăul să renunțe la presiuni asupra Tiraspolului

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Accesați arhiva multimediaДополнительное пленарное заседание Госдумы РФ
Дополнительное пленарное заседание Госдумы РФ - Sputnik Moldova
Abonare
Duma de Stat a adoptat vineri declarația „Cu privire la tendințele negative în evoluția situației din jurul Transnistriei ca urmare a acțiunilor autorităților Republicii Moldova și Ucrainei”

CHIȘINĂU, 7 iul — Sputnik. Duma de Stat a Federației Ruse îndeamnă autoritățile Republicii Moldova și Ucrainei să renunțe la orice tip de presiune asupra Transnistriei și la acțiunile de instituire a unei blocade în jurul regiunii, comunică RIA Novosti.

Президент Игорь Додон дал большую пресс-конференцию для СМИ 24.01.17 - Sputnik Moldova
Politică
Dodon despre diferendul transnistrean: suntem o țară

În afară de aceasta, deputații ruși au declarat că operațiunea de pacificare din Transnistria nu poate avea alternativă, condamnând orice apel unilateral de stopare sau de revizuire a modalității de desfășurare a acesteia, precum și orice acțiuni orientate împotriva activității Comisiei Unificate de Control.

Potrivit declarației, actuala situație, creată în urma acțiunilor autorităților Republicii Moldova și Ucrainei, reprezintă o amenințare reală pentru stabilitatea în regiune, bunăstarea și securitatea transnistrenilor, inclusiv a celor peste 200 de mii de cetățeni ai Federației Ruse.

Vadim Krasnoselski, liderul administrației separatiste de la Tiraspol - Sputnik Moldova
Politică
Transnistria nu face parte din Moldova unificată, susține liderul de la Tiraspol

„Fără a coordona cu Tiraspolul, au fost deschise puncte comune moldo-ucrainene de control la frontiera pe segmentul transnistrean al graniței moldo-ucrainene, ceea ce contravine obligațiunilor asumate privind neadmitere oricăror acțiuni care ar limita activitatea economică a întreprinderilor și persoanelor fizice din regiune, sau a oricăror pași care să ducă la înrăutățirea situației părților conflictului, precum și a încercărilor de a organiza blocada Transnistriei", menționează deputații în declarație.

Potrivit acestora pe fundalul respectivelor acțiuni este tărăgănată desfășurarea următoarei runde de negocieri pe platforma consultărilor permanente în probleme politice în cadrul negocierilor privind reglementarea conflictului transnistrean în formatul „5+2" care și-a dovedit eficiența în menținerea păcii și securității regiunii pe parcursul a 25 de ani.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0