Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon despre diferendul transnistrean: suntem o țară

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Игорь Додон дал большую пресс-конференцию для СМИ 24.01.17
Президент Игорь Додон дал большую пресс-конференцию для СМИ 24.01.17 - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat că în țară va continua edificarea unei societăți polietnice.

CHIȘINĂU, 2 mar — Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat miercuri în cadrul unui briefing că se impune crearea unei platforme pentru soluționarea cât mai urgentă a diferendului transnistrean.

„Astăzi se impune crearea unei platforme de dialog privind reglementarea conflictului dintre cele două maluri ale Nistrului. Copiii noștri merită o viață mai bună", a menționat Dodon.

Выборы президента 2016 второй тур - Sputnik Moldova
Politică
Dodon a anunțat cum are de gând să soluționeze conflictul transnistrean

Potrivit acestuia, primăvara și vara anului 1992 au fost umbrite de conflictul armat de pe Nistru, care a luat sute de vieți omenești și a lăsat multe familii fără acoperiș deasupra capului.

Șeful statului a afirmat că în societatea moldovenească a fost distrus atunci spiritul de făurire și încredere, populația Moldovei trecând printr-o perioadă de regres în dezvoltarea sa, iar o generație întreagă a crescut în atmosfera neîncrederii.

Dodon a adăugat că societatea este obligată să tragă învățăminte din această tragedie, să nu impună nimănui propriile opinii asupra istoriei și valorilor.

„Trebuie să acceptăm ca pe o axiomă faptul că avem diferite origini, limbi, eroi literari. Avem însă o țară comună, indivizibilă, Republica Moldova, pe care o iubim și o prețuim atât pe malul drept, cât și pe malul stâng al Nistrului. Noi vom continua să dezvoltăm statul polietnic", a subliniat Dodon.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0