Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Transnistria nu face parte din Moldova unificată, susține liderul de la Tiraspol

© Sputnik / Сергей Мамонтов / Accesați arhiva multimediaVadim Krasnoselski, liderul administrației separatiste de la Tiraspol
Vadim Krasnoselski, liderul administrației separatiste de la Tiraspol - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful administrației separatiste de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a declarat vineri că nu vede regiunea transnistreană în componența Moldovei reunificate

CHIȘINĂU, 17 martie — Sputnik. Vadim Krasnoselski a declarat că nu intenționează să discute despre „formatul de reglementare a conflictului" și nici nu acceptă jurisdicția Chișinăului.

Президент Игорь Додон дал большую пресс-конференцию для СМИ 24.01.17 - Sputnik Moldova
Politică
Dodon despre diferendul transnistrean: suntem o țară

„Atunci când unii politicieni vorbesc despre aceea că Moldova trebuie să fie unificată, eu nu îi contrazic, fie ca ea să fie unificată, însă fără Transnistria. Poporul Transnistriei și-a ales calea și nu vom renunța la această cale", a declarat Krasnoselski.

Vineri președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, se află într-o vizită oficială la Moscova, unde a avut și o întrevedere cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin. Liderul de la Kremlin a manifestat deschidere pentru discuții privind toate aspectele relațiilor bilaterale, inclusiv chestiunea transnistreană.

Autoritățile de la Moscova au declarat în repetate rânduri că susțin suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0