Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce așteptări are premierul Filip după învestirea Guvernului Brnabić în Serbia

© AP Photo / Darko VojinovicAna Brnabic attends a parliament session in Belgrade, Serbia (File)
Ana Brnabic attends a parliament session in Belgrade, Serbia (File) - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul moldovean Pavel Filip i-a adresat un mesaj de felicitare premierului Serbiei, Ana Brnabić, cu prilejul învestirii în funcţie

CHIȘINĂU, 1 iul — Sputnik. Premierul Pavel Filip i-a adresat vineri din numele Guvernului Republicii Moldova, cât şi al său personal, un mesaj de felicitare prim-ministrului Republicii Serbia, Ana Brnabić, cu prilejul învestirii în funcţie.

În mesajul adresat omologului său sârb, Filip a reafirmat disponibilitatea Guvernului Republicii Moldova de a intensifica şi diversifica legăturile bilaterale în domenii de interes comun în beneficiul ambelor popoare, exprimându-şi speranţa că noul Guvern va avea o contribuție valoroasă în acest sens.

Aleksandar Vucic - Sputnik Moldova
Noul guvern sârb: pentru Serbia, colaborare și cu Rusia, și cu UE

„Dorindu-vă mult succes în exercitarea atribuţiilor de înaltă responsabilitate ale funcţiei Dumneavoastră, vă rog să acceptaţi, Excelenţă, expresia înaltei mele consideraţii", se mai spune în mesajul semnat de prim-ministrul Pavel Filip.

Parlamentul Republicii Serbia a confirmat-o joi, 29 iunie, pe Ana Brnabić în calitate de Prim-ministru. Aceasta are 41 de ani și este belgrădeancă. Ea a studiat în Marea Britanie, și a devenit cunoscută prin demersurile sale, ca om de afaceri și ca ONG-ist pentru dezvoltarea economiei și mediului de afaceri din Serbia.

Potrivit presei române, Brnabić este lesbiană declarată şi deja făcuse vâlvă anul trecut în august când, prima femeie homosexuală fusese aleasă în noul guvern de la Belgrad. Acum ea va conduce cabinetul de miniștri în Serbia. Funcţia de premier rămăsese vacantă după alegerea lui Vucic la preşedinţie în alegerile din 2 aprilie de anul trecut.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0