Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Adevăratele înfrângeri sunt renunțările la vis - Statul vinde baza ”Mecita”

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Accesați arhiva multimediaЗнак процента
Знак процента - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Guvernul le-a exclus din lista bunurilor proprietate de stat pe cele care au fost deja privatizate și scoate la privatizare baza de odihnă ”Mecita”, amplasată pe teritoriul Ucrainei, precum și alte bunuri imobile.

CHIȘINĂU, 19 iun — Sputnik. Cabinetul de Miniștri a aprobat proiectul de modificare a hotărârii de Guvern cu privire la măsurile de realizare a Legii privind administrarea și deetatizarea proprietății publice. Astfel, a fost actualizată lista bunurilor proprietate de stat supuse privatizării și lista obiectelor nefinalizate proprietate de stat supuse privatizării prin excluderea bunurilor privatizate și celor care sunt în procedură de insolvabilitate, precum și includerea unor bunuri care necesită atragerea investițiilor private pentru valorificarea lor.

Afaceri.Economie.Privatizare - Sputnik Moldova
Banca Mondială, gata "să pună umărul” la privatizarea proprietăților de stat

Potrivit notei informative a Ministerului Economiei, au fost excluse 15 bunuri, care au fost deja privatizate. Este vorba de S.A. ”Glass Container Company”, Fabrica de unt și brânzeturi din Vulcănești ”Inlav” S.A., S.A. ”Autoservice din Pârlița”, S.A. de achiziții și desfacere a producției agricole ”Livada”, S.A. ”Agromec — Zăbriceni”, S.A. pentru aprovizionare și desfacere ”Agroindservice”, S.A. ”Vinăria Bardar”, Î.S. ”Reparație și Exploatare Auto”, Î.S. ”Centrul de Reproducere a Păsărilor — Abaclia”, Magazinul ”UNIC” S.A., S.A. pentru producerea covoarelor ”Floare-Carpet”, Întreprinderea Comercială de Stat Magazinul de firmă ”Fantezie”, S.A. ”Aeroport Catering”, S.A. ”Amelioratorul”, Î.S. ”Centrul de Instruire și Producției”.

De asemenea, au fost excluse șase bunuri care sunt în proces de insolvabilitate. Este vorba de S.A. ”Găinușa”, S.A. ”Combustibil Solid”, Î.S. ”Serviciul Asistență Beneficiari la Obiectele Sociale”, Î.S. Editura de stat ”Cartea Moldovei”, S.A. ”Artizana-Folc”, Î.S. ”Stațiunea Tehnologică pentru Irigare Chișinău”. A fost exclusă din listă Întreprinderea Republicană de Producție și Comerț ”Molda”, întreprindere de stat la care în procesul pregătirii pentru privatizare a fost constatată lipsa bunurilor/activelor.

Вице-премьер Молдовы Октавиан Калмык - Sputnik Moldova
Moldtelecom, Air Moldova, Barza Albă - scoase la privatizare

Din lipsă de interes pentru participanții la procesul de privatizare a fost casată aeronava YAK-40, care era complet uzată.

Concomitent, la solicitarea Ministerului Finanțelor, au fost incluse patru bunuri aflate în gestiunea Serviciului Fiscal de Stat, iar la solicitarea Ministerului Justiției — a bazei de odihnă ”Mecita”, amplasată pe teritoriul Ucrainei, precum și alte bunuri imobile.

Potrivit autorilor, realizarea proiectului dat nu implică cheltuieli financiare publice.

Pe portalul Agenției Proprietate Publică puteți găsi lista completă a bunurilor proprietate de stat supuse privatizării. 

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0