Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldtelecom, Air Moldova, Barza Albă - scoase la privatizare

© Sputnik / Мирослав РотарьВице-премьер Молдовы Октавиан Калмык
Вице-премьер Молдовы Октавиан Калмык - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministrul Economiei Octavian Calmâc a anunțat că în acest an vor fi scoase la vânzare mai multe companii aflate în proprietatea statului, sperând să obțină din privatizări venituri mult mai mari decât în 2016.

CHIȘINĂU, 21 dec — Sputnik. În acest an, statul intenționează să scoată la privatizare mai multe întreprinderi importante, între care hidrocentrala Costești-Stânca, compania RED-Nord, RED Nord-Vest, Air Moldova și Moldtelecom, dar și alte companii aflate în proprietatea statului. Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă susținută marți de ministrul Economiei Octavian Calmâc.

”Este vorba despre RED Nord și RED Nord-Vest, care în prezent sunt în proprietatea statului, de Moldtelecom, chiar dacă este un activ extrem de valoros pentru Republica Moldova. Procedura de privatizare va fi stabilită ulterior. Urmează a fi privatizate și compania Air Moldova, Hidrocentrala Costești-Stânca, Ttun-CTC, Barza Albă și alte active din domeniu”, a declarat Calmâc.

Аукцион - Sputnik Moldova
Privatizarea întreprinderilor de stat în Moldova, pe placul funcţionarilor FMI

Potrivit lui, obiectivul Ministerului este să privatizeze activele în condiții cât mai favorabile, dar nu cu orice preț. Pentru anul viitor, spune Calmâc, a fost stabilită o sarcină bugetară mult mai mare. Astfel, vor fi scoase spre privatizare active mult mai atractive atât pentru sectorul privat, cât și pentru investitorii străini.

Ministrul a declarat că va fi oferit suficient timp ca investitorii să pregătească tot pachetul de documente pentru a avea posibilitatea să participe la aceste privatizări.

Valoarea activelor care urmează să fie privatizate a fost evaluate de companii private specializate în acest domeniu.

Potrivit datelor Ministerului de resort, în anul curent statul a obținut venituri de peste 300 de milioane de lei.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0