Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Margarita Simonian a răspuns la învinuirile lui Macron în adresa Sputnik și RT

© Sputnik / Владимир Трефилов / Accesați arhiva multimediaRedactorul-șef al Agenției Sputnik și Russia Today, Margarita Simonian
Redactorul-șef al Agenției Sputnik și Russia Today, Margarita Simonian - Sputnik Moldova
Abonare
La învinuirile aduse de staful lui Macron în adresa Russia Today și Sputnik precum că acestea difuzează informații false, Margarita Simonian a răspuns că purtătorul de cuvânt al lui Macron nu a putut prezenta niciun exemplu de „difuzare a știrilor fake” de către mass-media ruse

CHIȘINĂU, 30 mai — Sputnik. Redactorul-șef al Agenției Sputnik și Russia Today, Margarita Simonian, a comentat afirmațiile președintelui Franței, Emmanuel Macron, transmite Sputnik Lituania.

 

„Aceasta este deja „de mauvais ton". Ridic cupa cu vin de Crimeea pentru ca noul președinte francez că înceteze a spune minciuni despre RT și Sputnik. Ieșirea lui Macron. Un vodevil banal despre RT și Sputnik în interpretarea președintelui francez", a scris Simonian în microblogul său de pe Twitter.

În comentariul făcut în cadrul emisiunii „60 de minute", difuzată de TV „Rosiia 1", Simonian a adăugat că, potrivit logicii lui Macron, „din Rusia ar trebui expulzate în general toate mass-media occidentale, deoarece absolut toate mass-media occidentale, absolut întotdeauna sunt împotriva (președintelui Rusiei) lui Putin și întotdeauna fac agitație pentru opoziția rusă, desigur încercând astfel să se implice în procesul nostru electoral". 

Redactorul-șef a menționat că „RT nu a difuzat nici o dată vreo știre falsă, nu există nici un fel de dovezi", de aceea postul TV intenționează să se judece cu cei care susțin contrariul, inclusiv cu „anturajul" lui Macron. De asemenea va trebui să răspundă pentru cuvintele sale în adresa RT și acel participant la emisiune „care ne-a numit în direct la un post federal „propagandiști mincinoși".

Презентация книги Маргариты Симоньян В Москву! - Sputnik Moldova
Simonian: Ceea ce scrie Sputnik nu va scrie niciodată presa din UE

Stafful liderului francez a acuzat Sputnik și RT de difuzarea informației cu privire la conturile offshore ale acestuia în Bahamas. La asemenea declarații Simonian a răspuns că purtătorul de cuvânt al lui Macron nu a fost în stare să ofere nici un exemplu de „difuzare a știrilor fake" de către mass-media ruse.

Конференция RT Информация, политика, СМИ: формирование нового миропорядка - Sputnik Moldova
Rusia
Sputnik și RT - surse media preferate de Casa Albă. Cum a reacționat Simonian

„Etichetând ca „știri fake" orice informație cu care nu este de acord, președintele Macron creează un precedent periculos care amenință și libertatea cuvântului, și jurnalismul, în general", a subliniat Simonian.

Anterior, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei, a menționat de asemenea că Kremlinul nu este de acord cu afirmațiile liderului francez Emmanuel Macron referitor la mass-media ruse.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0