Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Toți viceminiștrii din Guvernul Republicii Moldova vor fi demiși

© Sputnik / Евгений ПанасенкоGuvernul Republicii Moldova Правительство РМ
Guvernul Republicii Moldova Правительство РМ - Sputnik Moldova
Abonare
După implementare reformei cu privire la administrația publică centrală, în Guvernul nou creat în care vor rămâne doar 9 ministere din cele 16 câte sunt în prezent, nu va mai exista funcția de viceministru.

CHIȘINĂU, 22 mai – Sputnik. În noul Guvern al Republicii Moldova, care va fi format după implementarea reformei în domeniul administrației publice centrale, nu vor mai fi viceminiștri. Această inovație se conține în noul proiect de Lege cu privire la Guvern.

Guvernul Republicii Moldova Правительство РМ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
A fost anunțată data când Moldova va avea un nou Guvern

”În noul proiect de lege cu privire la Guvern noi renunțăm la funcțiile de viceministru și fortificăm pozițiile secretarilor de stat. Secretarii de stat sunt funcționari publici de rang superior în cadrul ministerului”, a declarat directorul Centrului de Implementare a Reformelor, Iurie Ciocan. 

În prezent, în Guvernul Pavel Filip sunt 39 de viceminiștri. Ministerul Economiei, cel al Apărării are câte un viceministru. Cele al Finanțelor, Justiției, Afacerilor Interne, Ministerele Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Agriculturii și Industriei Alimentare, Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Ministerul Educației, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Sănătății  – câte trei.

Правительство РМ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Începe lichidarea ministerelor din Guvernul țării. Iată pașii ce vor fi urmați
 

Câte doi viceminiștru sunt la Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Mediului, Ministerul Culturii,  cel al Tehnologiei Comunicațiilor și Informației și Ministerul Tineretului și Sportului. 

Noul proiect de Lege cu privire la Guvern, care prevede reducerea ministerelor și agențiilor de stat, va fi prezentat peste o săptămână.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0