Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mai rău nu se poate: Din Moldova fug și copiii, trecând înot Prutul – VIDEO

© Sputnik / Miroslav Rotariпограничная полиция
пограничная полиция - Sputnik Moldova
Abonare
Doi tineri din Republica Moldova, frate și soră, cu vârste de 19 și 17 ani, au încercat să fugă la propriu din țară, trecând înot, fără acte Prutul, doar să scape de "viața grea" de la noi.

CHIȘINĂU, 20 mai — Sputnik. În ziua de 19 mai, în jurul orei 01.00, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni, județul Vaslui, au depistat, pe raza localităţii Berezeni, doi tineri care nu-şi justificau prezenţa în zonă. S-a constatat că erau doi tineri din Moldova care aveau scopul de ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

Sergiu Praporșcic - Sputnik Moldova
În Moldova spitalele vor fi închise pe-un cap - bolnavii pot să moară și acasă

Încercând să-i legitimeze, polițiștii români au constatat că tinerii nu aveau documente de identitate asupra lor, motiv pentru care au fost conduși la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră din localitatea Berezeni, în vederea stabilirii identităţii.

În urma cercetărilor efectuate împreună cu autorităţile de frontieră din Republica Moldova, oamenii legii au au stabilit că persoanele reținute sunt cetăţeni moldoveni, frate şi soră, cu vârste de 19, respectiv 17 ani. Ei au trecut râul Prut înot, cu intenţia de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

первый звонок - Sputnik Moldova
Moldova rămâne fără populație, iar politicienii inventează probleme și soluții

„Poliţiştii de frontieră efectuează în cauză cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. În baza acordurilor încheiate între România şi Republica Moldova, la finalizarea cercetărilor, persoanele vor fi predate autorităţilor de frontieră din stânga Prutului", precizează Poliția de Frontieră Iași într-un comunicat de presă.

Întrebați de polițistul român de ce au plecat de acasă, ambii tineri au răspuns că în Republica Moldova este grea viața, de aceea au decis să se îndrepte spre Europa pentru a munci la construcții.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0